×
Novosti
4 vježbe za mobilnost ramena koje stvarno djeluju i otklanjaju te bolove!

Najčešća bol na koju se žale žene koje tek počinju, ali i napredne vježbačice te sportašice jest bol u ramenu. 

Većina ozljeda ne događa se preko noći, već nastaju kao posljedica akumuliranog stresa na tvoj rameni zglob:

- uslijed loše posture 

- pretjeranog opterećivanja ramena, 

- uslijed preforsiranja ramena putem izvođenja vježbi s prevelikim kilažama ili prekomplikovane toliko da ne možeš ih izvoditi pravilno te upravo zbog toga pati i rizik od ozljede koje se s vremenom sve više i više povećava. 

Meka tkiva povezana s ramenim zglobom postaju kronično skraćena i napeta, no nekada klasična istezanja koja poznaješ nije dovoljno. 

Te zato ukoliko često osjetiš kako pucketaju ramena ili ostaju ukočene ako duže vrijeme zadržiš isti položaj vrijeme je da radiš na tome zajedno sa našom MA sporta Berina koja će ti pokazati vježbice koje sigurno ti mogu pomoć da se osjetiš bolje i da ti ukloni one sitne bolove koji su sada postali neizdržljivi.

MOBILNOST RAMENA

1. PREBACIANJE TRAKE NAZAD

- Početni položaj stojeći – noge u širini ramena, koljena su blago savijena, leđa zategnuta, ruke ispružene drže ekspander, hvat nešto šire od širine ramena, prebacujemo ruke skroz nazad iza sebe i vraćamo naprijed.

Oprez – ruke su skroz ispružene zategnute u laktovima (za lakšu opciju možete saviti ruke u laktovima)

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

2. POVLAČENJE TRAKE NA GRUDI

- Početni položaj stojeći – noge u širini ramena, koljena su blago savijena, leđa zategnuta, ruke ispružene ispred grudi drže ekspander, hvat širina ramena, povlačimo ekspander na grudi

Oprez - kada rukam idemo nazad laktove blago savijemo

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

3. POVLAČENJE TRAKE IZA GLAVE

– Početni položaj stojeći – noge u širini ramena, koljena su blago savijena, leđa zategnuta, ruke ispružene iznad glave drže ekspander, hvat nešto širina ramena, savijamo laktove ioza sebe pod uglom od 90 stepeni

Oprez – koljena blago saviti da pritisak nije na donjim leđima

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

4. ROTACIJA RAMENA

– Početni položaj stojeći - noge u širini ramena, koljena su blago savijena, leđa zategnuta, ruke ispružene drže ekspander, hvat širina ramena, rotiramo se u jednu stranu, zatim prebacujemo ruke preko glave na drugu stranu

Oprez – Ne smijete rotirati kukove

 Vježbu izvodite 15 ponavljanja

Ukoliko želiš da radiš na sebi ali ne osjećaš se spremo da kreneš uživo ili predaleko živiš možeš računati na ONLINE varijantu. 

VITKA IZATEGNUTA online, kurs program koji ti omogućava da se vratiš da se osjećaš dobro, u formi i u dobrom raspoloženju bez stresa. Dovoljno je da imaš FB profil bez komplikacija i mi ćemo ti dati sve potrebne upute da se priključiš i da se reaktiviraš.  

http://lifestyleclub.ba/novost/10609/-da-li-bi-zeljela-da-krenes-sa-necim-brzim-jednostavnim-i-efikasnim 

Prijavi se odavde porukom na viber br 060 355 61 60 i zakaži sastanak za svoju prvu konsultaciju Online pišući IME PREZIME I PIŠI: ŽELIM ZAKAZATI ONLINE KONSULTACIJE. 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost