×
Novosti
"PILULE DOBROBITI" - Mini Rutina: Želiš ženstven i ravan stomak?

Uradi ove tri top vježbe i izbjegavaj ove česte greške!?


Vrlo je lako i jednostavnije nego što misliš doći do poboljšanja trbuha ako redovno odvajaš vrijeme za sebe i za fizičku aktivnost i izbjegavaš greške koje se često nama ženama dešavaju. 


Naravno, ravan i ženstveni stomak ne može “doći” preko noći, kao ni naduvanost i prekomjerno slaganje masnih naslaga se odjednom pojavi. To je proizvod duže vremenskog zapuštanja i zanemarivanja same sebe. Istrajnost i strpljenje kao uvođenje zdrave navike su jako bitni na putu do uklanjanja ove nelagode i željenog izgleda.


Saznaj u nastavku koje stvari trebaš da izbjegavaš i šta treba da promenjeniš u svojoj rutini...1. Radiš previše kardio vježbi


Činjenica je da kardio treninzi najbrže i najlakše sagorevaju masti, međutim iste te vježbe čine tijelo gladnijim i ohrabruju te da uneseš više hrane nego što bi inače. Glavna stvar kod gubljenja masti u stomaka se ne nalazi toliko u kardio vježbama ili na trakama, već u ishrani i odgovarajućem programu vježbanja krojenog za tebe.


2. Imaš nerealna očekivanja


Svaka žena je drugačija te svačije tijelo je drugačije. 

Svaka žena sigurno ima u svojoj glavi kako želi da izgleda – poput neke poznate ličnosti ili prijateljice koja je po tebe savršena. Međutim,svi smo različite i jedinstvene, pa se prema tome mora graditi slika idealnog izgleda. Toniranje mišića i izgled tijela se može promjeniti vježbanjem i ishranom, ali i to mora biti vrlo realistično. Pored toga, trebaš da znaš da se vidljiva promjena  može osjetiti već u prvih 15 dana a do tebe je da nastaviš korak po korak prema naprijed kroz u gradnju zdrave navike! Mi smostalno pored tebe ali prva ti trebaš htjeti.3. Ne radiš dovoljno vježbi za središnji dio tijela


Iako je ishrana najbolji način da dođeš do ženstvenog i ravnog stomaka, vježbe za središnji dio su također jako bitne. Nije ti potrebna nikakva skupa oprema, samo vrijeme i odlučnost. 

Probaj danas da odvojiš 5 minuta i da uradiš vježbice koje će ti danas lična trenerica Berina pokazati na videu ispod. Da, sigurno će malkice boljeti, ili ćeš osjetiti da nemaš snage ali malo po malo moći ćeš da savladaš sve dolje vježbe i da uradiš 2 do 3 kruga bez problema.  

ŽENSTVEN I RAVAN STOMAK

 

1. SKLOPKE U STRANU

- Početni položaj – sjedeći na klupi, ruke postaviti iza leđa, noge podići od podloge. Ispružati noge u jednu stranu, zatim privlačiti prema grudima, te ispružati u drugu stranu.

Oprez – leđa zategnuta, stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 30 sekundi.

 

2. KICKOVI S KLUPE

- Početni položaj – sjedeći na klupi, ruke postaviti iza leđa, noge podići od podloge. Naizmjenično spuštati ispružene noge.

Oprez – leđa zategnuta, stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 30 sekundi.

 

3. MOUNTAIN CLIMBERS

- Početni položaj – postaviti ruke na klupu, ispružiti noge. Zatim naizmjenično privlačiti koljena prema grudima.

Oprez – leđa zategnuta, stisnuti stomak.

 Vježbu izvoditi 30 sekundi.
Imaš li osjećaj da bez obzira koliko vježbi da radiš stomak ostane uvijek tamo, čak poraste?

Jel ti dojadilo da uzaludno vježbaš? 

U ovoj situaciji vidno si primjetila da su stvari krenule niz brdo?

Ne znaš odakle krenuti, ali bi željela da radiš na tome i da se osjećaš napokon dobro?Mi smo tu da ti pomognemo da nađeš način gdje ćeš se pokrenuti, piši nam na

- messangger ili 

- na viber na br. 060 355 6160    

Aktivnosti
ŽENA U FORMI -TEAM TRAINING JE TVOJA BUDUĆNOST Lifestyle Club
TEAM TRAINING znači da nam je jasno ne možeš uvijek sve sasvim sama.
Ocjenite aktivnost