×
Novosti
5 AKCIJA ZA POBOLJŠANJE SVOG GODIŠNJEG ODMORA

Već smo razgovarale o tome. 


Odmor jer imaš više vremena možda je pravo vrijeme za promjenu i pokretanje novih navika.


Ne odgađaj za septembar, nadajući se da ćeš implementirati sve svoje dobre namjere i promijeniti svoj život, učini to sada, sa 5 jednostavnih akcija.


1. Bavi se sportom svaki dan


Započni dan s fizičkom aktivnošću. Nešto jednostavno poput brzog hoda i pokušaj to raditi svaki dan i prvo u danu. To ima sinergističke efekte na tijelo, um i ponašanje. U tijelu pomaže metabolizam i potiče oporavak više razine kondicije. Na mentalnom nivou oslobađanje neuro-predajnika poput dopamina povećava percepciju blagostanja i ispunjenosti. Konačno, s gledišta ponašanja, prva dva efekta prevode se u progresivan nestanak otpora prema sportu ili sklonost lijenosti.


2. Obrati više pažnje na ono što jedeš


Ljeto je idealno vrijeme za treniranje da bi jela što manje i bolje. S jedne strane, u stvari, veliko prisustvo povrća i voća omogućava držanje podalje od kaloričnije hrane. S druge strane, veća raspoloživost vremena pomaže nam da posvetimo više pažnje onome što jedemo. Izbjegavaj pretvaranje praznika u kontinuitet između ručka i večere.


3. Vježbaj 10 minuta dnevno meditacije


Bez obzira jesi li na plaži ili na planini, pejzaž je savršen za početak meditacije ili jednostavno provesti nekoliko minuta u tišini i sama sa sobom. Plaža rano ujutro, na primjer, nakon šetnje, savršeno je mjesto za sjedenje i harmoniju s okolinom. Isto tako, stijena u tvojoj omiljenoj šumi djeluje vrlo dobro. Ako nisi navikla da meditiraš, postavi sebi prvih nekoliko dana samo da provedeš 10 minuta, a da ništa ne radiš osim disanja.


4. Napiši dnevnik


Dnevnik može biti sjajan saveznik na putu promjene i praznik je sjajno vrijeme da se počne pisati danas imamo i mobilne aplikacije poput "myfitnesspal" koja je od velike pomoći. Počni od dojmova o tvom odmoru i pokušaj se fokusirati na emocionalna stanja u kojima živiš. S vremenom će dnevnik postati savršen alat za planiranje potrebne strategije za nastavak puta poboljšanja nakon povratka s odmora. Korisna tehnika je jasno predvidjeti prepreke na koje ćeš naići kako bi ih neutralizirala.


5. Ukloni televiziju i socijalne mreže i ubaci trening


Danas smo svi više ili manje svjesno bombardirani stimulusima svih vrsta: informativne emisije, poruke, telefonski pozivi i web stranice samo su nekoliko primjera faktora koji upadaju u naš um generirajući distrakciju i tjeskobu. Neki od tih podražaja su neizbježni, dok su drugi prihvaćeni jer djeluju kao mehanizmi bijega i kompenzacije. To se posebno odnosi na beskrajne oblike "Zabave". Ako s vremena na vrijeme uživaš u njima, redovno korištenje može popuniti značajan dio tvog vremena. Za vrijeme odmora odloži televiziju i drastično smanji upotrebu interneta i razmisli umjesto da naučiš nešto što ti može biti korisno i što se uvijek odlagala. Najbolje je pročitati dobru knjigu i obogatiti svoju kulturu i svoje znanje.


Ljetni odmori mogu se koristiti za razmišljanje o ničemu ili za razmišljanje, planiranje i započinjanje vlastitog puta promjene.


Kao i uvijek, izbor je tvoj. Ako želiš učiniti već danas prvi korak onda sepriključi na naš novi projekat koji se zove "POKRENIMO SE ZAJEDNO"gdje ti pružamo našu podršku da se pokreneš i učiniš jedinu stvar koja će tidozvoliti ne samo da se osjećaš dobro, nego da će ti totalno mjenjati stav prema svijetu koji te okružuje i dovoljno snage da se boriš u ovom teškom vremenu. 


Ukoliko nisi to već radila, pridruži se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI (na linku ispod) kako bi bila uvijek u toku i da započneš svoj put ka dobrobiti: sa PILULAMA DOBROBITI, člancima i savjetim. Imamo poseban POKLON ako to uradiš do 15 Augusta. Imati ćeš priliku da budeš naša gošća 21 dan i da te priključimo na projekat "POKRENIMO SE ZAJEDNO".




Pokušaj, možeš i ti, ako želiš našu pomoć, mi znamo kako to učiniti,  grupa je ekskluzivno otvorena za žene, realne žene.

Kontaktiraj nas na link ispod da bi dobila sve potrebne informacije i da otkriješ koje je najbolje rješenje za tebe i tvoje nelagode.

 

Vidimo se! 

  

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost