×
Novosti
SVE IZGLEDA NEMOGUĆE PRIJE NEGO ŠTO KRENEŠ

Razmišljala sam o tome jutros.


Pisala sam svoj popis zadataka, posao koji trebam da radim danas i u toku sedmice, a kao i obično, pomalo sam zabrinuta.


Prva reakcija je uvijek ona: "ali to nikad neću uspjeti sve završiti,  kako mogu sve ove stvari stići uraditi", "ne, ali to je nemoguće".


Da li se i tebi to događa?


Za mene, za sve.


Ali onda se osvrnem i vidim da sam puno teže stvari koje su se činile još nemogućim, uspjela sama napraviti.


Dobro razmisli i ti o tome.


Ako pogledaš svoju prijateljicu koja u fitness ide dva ili tri puta sedmično, tebi se čini nemogućim, ako čak i pomisliš na ispijanje gorke kave, i to ti se čini nemogućim, ali ovo važi za bilo šta.


Probudi se pola sata ranije ujutro, čitaj pola sata dnevno, šetaj dva puta sedmično. 


Usput napravile smo program "HODANJEM DO ZDRAVLJA" gdje ćemo hodati zajedno na otvorenom i uraditi nekoliko vježbica. Ništa prekomplikovano niti prezahtjevno. Jedan od načina da se pokreneš.


Bilo šta prije nego što to učiniš, čini se nemogućim.


Ali tada bez obzira koliko ti izgleda nemoguće to učiniš svakako, i neko drugi učinio je to prije tebe tako da znaš da možeš i ti.


Također se dogodilo sigurno puno puta da si mogla učiniti nešto o čemu nisi ni razmišljala da ćeš moći.


Na primjer, činilo mi se da je nemoguće voditi firmu iz daleka, pisati 2/3 posta dnevno, činilo se nemoguće raditi obuke bez praktičnog dijela i predavati više sati, činilo mi se nemogućim uraditi intervjue sa novim kandidatima za nove radne pozicije preko kompjutera.


Mnoge stvari su mi se činile nemogućim, ali su odrađene i pojedine su sa izvrsnim rezultatima, automatizirane su i sada su na dnevnom redu.


Bilo je lako?


Nešto jeste, nešto manje.


Jesam li morala preuzeti obavezu?


Da puno.


Ali najvažnije: morala sam vjerovati.


Ako ne vjeruješ, to neće uspjeti.


Ako ne vjeruješ, to će sigurno biti nemoguće.


Na tebi je, odaberi hoćeš li djelovati ili ćeš nastaviti misliti da je to nemoguće i odložiti to.


Ako odlučiš uraditi ili barem pokušati, učini to sada, ne odgađaj do septembra.


U septembru ćeš već morati savladati stres povratka, naviknuti se na rutinu nakon godišnjeg odmora, organizirati obitelj i djecu u skladu s novim tempom života, upravljati s djecom i njihovim aktivnostima i ko li zna šta će nas još dočekati tada.


Učini to sada kad si mirnija i imaš malo više vremena i opuštenosti da se organiziraš i da omogućiš ono što želiš i što ti se čini nemogućim, ma što god bilo.


Ako želiš, tu smo da razgovaramo o tome i pronađemo najbolje rješenje za tebe.


Piši nam  direktno odavde ili na link ispod i zakazat ćemo sastanak kako bi ti posvetile adekvatno vrijeme koje zaslužuješ.

 

  http://www.lifestyleclub.ba/kontakt 


Ukoliko nisi to već radila, pridruži  se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI (na linku ispod) kako bi bila uvijek u toku i da započneš svoj put ka dobrobiti: sa PILULAMA DOBROBITI, člancima i savjetima:) Imamo poseban POKLON ako to uradiš do 15 Augusta. Imati ćeš priliku da budeš naša gošća 21 dan i da te priključimo na projekat "POKRENIMO SE ZAJEDNO"


                                       



Pokušaj, možeš i ti, ako želiš našu pomoć, mi znamo kako to učiniti,  grupa je ekskluzivno otvorena za žene, realne žene.


 


Čekam te.





 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost