×
Novosti
EVO TRI KORAKA KOJA BI TREBALA DA URADIŠ KAKO BI UGRADILA NOVU DOBRU NAVIKU

 

Uvijek pričamo o navikama jer si do sada shvatila, ovo je tajna za zdrav život, tj. navići se na aktivan i zdrav stil života.



Ali kako uključiti novu naviku?


Kao prva stvar trebala bi obratiti pažnju na signale.


1. Signal: pomaže ti da uključiš jednu novu akciju, pomaže ti da ga odradiš.


Signal može biti sportska torba na sjedalu pored tebe, a ne iza ili u gepeku gdje je ne vidiš ili alarm na telefonu koji će te podsjetiti da se pripremiš da odradiš pola sata fizičke aktivnosti ili vlastite tenisice. Tamo pored vrata gdje se spotakneš svaki put kad izlaziš i stoje tamo već neko vrijeme i koje te podsjećaju da bi trebala ići u jutarnju šetnju.


Kad si već postavila, svjesno ili nesvjesno, sve ove signale trebaš staviti FOKUS na:


2. Pojednostavljenje: često spominjemo, trebaš pojednostaviti toliko novu aktivnost da ne možeš više reći NE.


Kreni sa 1 minutom trbušnjaka svako jutro, na taj način ćeš pretvoriti svoj cilj dokučivim.


Znaš da smo iz tog razloga i ne samo to, stvorili jednostavnu, zabavnu i učinkovitu metodu vježbanja, koja će učiniti da se osjećaš dobro, u samo 30 minuta dva puta sedmično, tako mala obaveza da je to apsolutno svima dostupno.


Ne mora biti nešto nepristupačno za tvoje tijelo i za tvoj um i za tvoju organizaciju, kao što je trčanje svaki dan po sat vremena.


Ukoliko nisi to već radila, pridruži  se našoj zatvorenoj grupi ŽENA U FORMI (na link ispod) kako bi bila uvijek u toku i da započneš svoj put ka dobrobiti: sa PILULAMA DOBROBITI, člancima i savjetima:) Imamo poseban POKLON ako to uradiš do 15 Augusta. Imati ćeš priliku da budeš naša gošća 21 dan i da te priključimo na projekat "POKRENIMO SE ZAJEDNO"


 


                               


Pokušaj, možeš i ti, ako želiš našu pomoć, mi znamo kako to učiniti,  grupa je ekskluzivno otvorena za žene, realne žene.


Žene koje žele stvarno da postanu dio naše zajednice kako bi jedna drugu bodrile da ugradimo zdrave navike.


Lažne profile napravljene zbog želje da sačuvate svoju privatnost prihvatamo samo ako nam odgovore na pitanja koja su postavljena prilikom priključenja u grupu.


Bit će nam drago sad za sad, da se virtualno upoznamo i družimo, ali ne propusti priliku i posjeti nas uživo.


Rezerviši svoj termin na link ispod:



http://www.lifestyleclub.ba/kontakt

 

 

3. Treći korak je motivacija, ali ne ona što ti misliš, postoje dvije vrste motivacije, jedna je vanjska a druga je unutrašnja.


Vanjska je ona koja te pogura na početku, prejaka i strašno dobra koja nakon malo vremena otpada, pa onda ima ona unutrašnja, e baš na toj bi trebala da radiš više.


Trebaš povezat novu aktivnost sa nečim prijatnim, kao sastanak sa drugaricom u fitnessu i razgovor 10 minuta prije nego što će krenuti čas ili užitak da slušaš svoje omiljene pjesme dok šetaš ili lagano trčiš.

Mogla bi napraviti spisak svih benefita koje bi mogla imati kad bi se odlučila da imaš zdraviji i aktivniji život.


Kreni sa prvim korakom, pa onda pređi na drugi i radi na trećem, vidjet ćeš da uspjeh neće izostati.


I ako ti treba naša pomoć, mi smo tu upravo zbog toga, piši nam i bićemo sretni da ti pomognemo kroz ovaj proces promjene.


Link ispod je signal da trebaš krenuti te zato ne razmišljaj dalje i klik!

 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost