×
Novosti
Dvije moćne vježbe za unutarnju stranu bedara za koje ti ne trebaju rekviziti
LIFESTYLE CLUB

Nedovoljno kretanja i nekvalitetna prehrana uzrokuju pojavu celulita i masnih naslaga.

Kod nas žena se uglavnom skupljaju gdje ne treba tjs. u donjem dijelu trbuha, bokovima, stražnjici i bedrima. 

Unutarnja strana bedara kao sto si mogla vidjeti sklonija je opuštanju i nakupljanju celulita te je zahtjevnija za oblikovanje. 

Ako se i tebi čini da dok trčiš, skačeš i radiš razne vrste aerobnih vježbi, unutrašnjost tvojih bedara uopće se ne aktivira i htjela bi na tome posebno da radiš, kako bi ti noge u tom dijelu bile tanje, ove dvije jednostavne vježbe su sve što ti je potrebno. 

Lična trenerica Berina donosi ti jednostavne vježbe za unutarnju stranu bedara koje možeš izvoditi bez rekvizita i koje možeš kombinovati sa mini rutinama namjenjenim nogama. 

Napomenimo da za izvođenje ovih vježbi ne trebaš imati nikakve rekvizite osim dvije flaše vode i koncentraciju, koja je i osnova za izvođenje ciljanih vježbi za određeni dio tijela. 

Budući da se radi o vježbama koje uključuju veliki broj aktivnih mišića, povezujući amplitudu, snagu i ravnotežu pokreta, potrošnja energije je maksimalna. 

Izvođenjem ovih vježbi potrošit ćeš puno više kalorija nego radom u teretani na nekoj mašini koja izolira kontrakciju mišića za unutarnju stranu bedara.  

VJEŽBE ZA UNUTRAŠNJI DIO BEDARA 

1. SUMO ČUČANJ 

- noge nešto šire od širine ramena, - prsti u stopalu otvoreni prema vani, leđa zategnuta, - spuštamo se u čučanj stražnica nazad, koljena guramo vani. 

OPREZ

- leđa držati zategnuta  

Vježbu izvodimo 15/20 ponavljanja 

2. PODIZANJE NOGE 

- lezite na bok, lakat ispod ramena, - donja noga ispružena, gornja noga savijena i koljeno na podu, - prste stopala okrenemo prema sebi, podižemo donju nogu  

OPREZ

- držite tijelo mirnim i u ravni 

Vježbu izvodimo po 10/15 ponavanja obje noge  

Uradi po 2 do 3 serije i pisat ćeš nam kako ti se učinilo i da li si uspjela osjetiti navedeni dio.  

Istina je da mnoge rutine vježbanja jednostavno ne uključuju ključne vježbe koji ciljaju na problematično područje bedara.  

Srećom, mršavije i zategnutije noge možeš imati već i za dvije ili tri sedmice uz poseban i ciljan rad. 

Za sve žene koje muku muče upravo s ovim dijelom tijela i imaju specifičnije potrebe i nelagode mogu zakazati besplatnu konsultacijom putem messangera ili na viber broj 060 355 61 60.  

Naše lične trenerice mogu osmisliti jednostavni, ali veoma učinkoviti plan vježbi koje će ti pomoći da se već u dvije sedmice osjećaš dobro, smanjiš centimetre oko bedara i oko stomaka. 

Mi ti možemo pomoći u tome, piši nam i kreni odmah! 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost