×
Novosti
REALNI ŽIVOTNI PLAN
LIFESTYLE CLUB

Koliko si puta to rekla?

Koliko si puta pokušala?

Koliko puta je nešto pošlo po zlu?

Evo zašto ... preuzeo te je onaj zamah koji svi nazivaju motivacijom, ali tada si, bez pravog projekta, prvih prepreka, prvih neočekivanih, morala odustati. 

Ako želiš da te tjelesna aktivnost ne opterećuje, ako to želiš unatoč nepredviđenim događajima kao ono što danas doživi cijeli svijet i šta se dešava na dnevnom redu, trebaš je pretvoriti u rutinu i da to postane navika,trebaš kreirati vlastitu rutinu, moraš imati svoj vlastiti projekat.

Ako se želiš vratiti u formu ili se bolje pobrinuti za svoje zdravlje, kreiraj svoju rutinu, odluči na primjer da ćeš svaku večer prije spavanja pripremiti trenerku i tene, jasno vidljive čim se probudiš i čim ustaneš ujutro umij lice pa odmah obuci trenerku i izađi u šetnju, ili odradi 5-10 minuta vježbice,nakon što se vratiš ili završiš svojih 5-10 minuta, zadovoljstvo će ti biti jesti dobar doručak. 

Ili odredi vremenski slot koji može biti od 5-10 minuta da praviš pauzu od posla ako radiš od kuće ili od kućnih obaveza i uradi naprimjer istezanje ili pojedine vježbe kao naprimjer čučanj, ne moraš ni presvući se za to, popij svoj čaj ili kafu,nagradi se redom crne čokolade i vrati se poslu koji god da je.

Primjetit ćeš znatnu razliku kad se vratiš jer ćeš biti skoncetrisanija,fokusiranija i sa većom energijom.

Ili odaberi dva dana u sedmicu gdje ćeš prije ručka ili dva sata poslije večere posvetiti treningu od 30 minuta, stavite X u rokovnik i ne dogovaraj se ni sa kim u to vrijeme, da padaju sjekire ne daj nikome na svijetu tih sat ili dva sata, odvoji samo za tebe, za svoj ćejf i zadovoljstvo, povratak svojim dnevnim obavezama možeš nagraditi unošenjem kao što sam maloprije rekla kockom čokolade. 

Ili se čak organiziraj online s prijateljicom da se pratite jedan online trening svake srijede naprimjer, umjesto da visite zajedno na socijalnim mrežama da komentarišete nepotrebne ili neprikladne postove.Uraditi i eventualno komentarisati aktivnost koju ste radile zajedno će ti prouzrokovati veće zadovoljstvo nego ostalo i provest ćeš "virtualno"kvalitenije vrijeme koje će te napuniti i osvježiti dan.

Stvori svoj projekt i zadrži ga bez ometanja najmanje mjesec dana kako bi postala konsolidirana navika.

Ovo su samo ideje, strategije koje vrijede za sve, jer ne znamo tvoje potrebe.

Ali ako nam želiš o tome pričati i da imaš osmišljen i posvećen projekt za tebe, tu smo da ti pomognemo.

Dvadest dana je prošlo od kada je fitess zatvoren, pojedine su uspjele zadržati svoju rutinu zahvaljući učlanjenju u našu grupu ŽENA U FORMI,na link ispod, gdje svaki dan objavimo savjete, članke, mini rutine i live treninge koje će ti pomoći da odvojiš vrijeme za sebe i svoje zdravlje.




 

Ova grupa će ti pomoći da kreneš polako, ukoliko nisi imala priliku do sada da se baviš fizičkom aktivnošću.

Grupa je sastavljena isključivo od žena, stvarnih žene i želimo da nam ostane tako.

Ako koristiš lažni profil bez slika ili bez imena odgovori na postavljena pitanja i prihvatit ćemo te u grupu.

Nama je stalo do tebe i da prevaziđemo zajedno ovu situaciju na najbolji način, jel tebi?

Ako je odgovor potvrdan ne odlaži dalje i pridruži nam se.

Čekamo te! 



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost