×
Novosti
KO JE JAČI, TI ILI TVOJE NAVIKE?
Lifestyle Club

Priznaj, zadnjih nekoliko sedmica, od kad si primorana da budeš više kući nego vani, obuzeta razno raznim aktivonstima, primjetila si puno više loših navika koje želiš promijeniti, zar ne?

Želimo biti iskrene sa tobom: neće biti lahko, ali ako znaš kako, postaje jednostavno.

Tvoje loše navike su teške, ali možeš biti jača od njih.
Kada želiš otkloniti lošu naviku, prvo moraš biti svjesna.
Prvih nekoliko sedmica će biti naporno: određene navike su toliko ukorijenjene u tvom životu da ni ne primijetiš da ih provodiš u praksi.


Da bi postala svjesna trebaš napraviti one promjene koje ti pomažu da zaustaviš automatske mehanizme.

Ova situacija nas je već bacala u neku vrstu nereda.

Ideš kasno spavati, kasno ustaješ, pomjerila si vrijeme kada ručaš i večeraš, isto ako u ovom momentu radiš od kuće, tebi izgleda da si čitav dan na poslu i treba ti duplo više vremena da završiš, još ako imaš malu djecu koja se svako malo motaju oko tebe, stvarno postaje nemoguća misija početi i završiti bilo koju radnju.

Dopusti nam da ti damo još nekoliko praktičnih primjera:


Želiš li u svom životu smanjiti loše šećere poput keksa?

Ne kupuj više keks i premjesti posljednji paket koji je preostao u drugu ladicu u kojoj inače ne kriješ slatkiše:
Kad poželiš slatkiš, biti ćeš prisiljena razmišljati o tome gdje su keksi i dobit ćeš onu znatnu sekundu da zaustaviš automatski mehanizam da ga pojedeš prije spavanja.


Ova vrsta trika primjenjiva je na svaku lošu naviku:

Promijenite karte na stolu i moći ćete se ravno pravno boriti protiv svojih loših navika.


Iznad svega, počni s pravim mentalnim stavom, nemoj misliti da nešto oduzimaš iz svog života, ne moraš to živjeti kao žrtvu ili ograničenje, jer u protivnom nećeš dugo izdržati, smisli umjesto toga da nešto dodaješ.


Dodaj pokret u svom životu da bi se poboljšala, dodaj žitarice u svojoj prehrani, dodaj vrijeme za onaj online kurs koji si željela učiniti.


Pokušaj, možeš i ti, ali ako želiš našu pomoć, mi znamo kako to učiniti, pridruži nam se u našoj grupi ŽENA U FORMI, grupa je eskluzivno otvorena za žene, realne žene.


 




Žene koje žele stvarno da postanu dio naše zajednice kako bi jedna drugu bodrile da ugradimo zdrave navike.


Lažne profile napravljene zbog želje da sačuvaju svoju privatnost prihvatamo samo ako nam odgovore na pitanja koja su postavljena prilikom priključenja u grupu.


Biće nam drago sad za sad, da se virtualno poznajemo i družimo,da zajedno izađemo iz ove situacije na najbolji mogući način, možeš se pridružiti sada na ovaj način i početi da posvećuješ sebi vrijeme, a poslije kada ponovo otvorimo da nas posjetiš uživo.

Čekamo te! 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost