×
Novosti
DOSADNO MI JE , NE DA MI SE VJEŽBATI
LIFESTYLE CLUB

Dosta žena sa kojima sam razgovarala svih ovih godina su mi rekle da im je dosadno ići u teretanu, i sada kada e teretana zatvorena kažu mi da im je mrsko vježbati.

Prije Korone: "Već sam išla, ali sam se umorila, dosadno mi je, ne sviđa mi se, nije za mene".

Sada se sigurno slažem u jednoj stvari, slažem se u tome da ići u teretanu je naporno jer trebaš odvojiti vrijeme da odeš, uradiš i vratiš se,pa pripremiti torbu, pa izaći opet kada si se taman vratila sa posla, još ako pada kiša, snijeg i tmurno je da ne pričamo i sve to skontati jesi li, ili nisi raspoložena taj dan.

Poslije Korone: " Mrsko mi je obući se da vježbam, trebam večeru da pripremim, ručak, kolač, da pomognem djeci da urade zadaću, da pratim sve šta se dešava na TV-u i po socijalnim mrežama."

Slažem se sa tobom jer toliko ima da se radi da nikad nije dosadno.

Ali ako se i tebi desi da razmišljaš o tome da bi ipak trebala mimo svih aktivnosti da se pokreneš, ali kad se povežem na FB ili instagram, imam val materijala i svi nešto skaču i pokazuju nemoguće vježbe i toneš u valu informacija koje umjesto da te motivišu jednostavno zbog njih izgubiš volju, to je zato što ne znaš odakle krenuti.

Uvijek kažem da ako se nisam rodila i odrasla u sportu ne znam bih li otišla u teretanu ali za mene je to navika, budući da sam kao mala devojčica provodila više vremena u teretani nego bilo gdje drugo, ali uprkos tome više puta i meni bude mrsko i ne da mi se baviti fizičkim aktivnostima.

Desilo mi se dok je teretana radila a dešava mi se i sada dok je zatvorena.

Ali navikla sam se i to meni dolazi prirodno čak i u lošim danima, sigurno nije za sve žene tako, većina smatra da je fizičkaaktivnost dosadna, naporna, smor.

Sve je u startu, to je zaista teška stvar, ali počni od mentalnog stava, imaš priliku promijeniti svoj pogled na stvari.

Sjećaš li se priče o čaši napola punoj i napola praznoj?

To je ista stvar, ti odlučuješ da li je baviti se aktivnostima koje obavljaš kući ili na otvorenom napor, žrtvovanje, gubitak vremena, dosada ili je umjesto toga vrijeme za tebe, da komuniciraš sa ostalim ženama koje se nalaze u našoj grupici, opuštanje, zabava, nešto što će ti pomoći da se osjećaš dobro. 

One, one koje vidite na fotografijama, isprobale su uživo, neke žene su to radile već duže vrijeme, pojedine su krenule nedavno, čini mi se da su se zabavljale, da rade dobro, vjerovatno su pojedine prije dolaska pomislile:

"Šta dovraga moram ići u teretanu, ne osjećam se, sa svime što moram raditi kod kuće".

Ali krajnji rezultat nakon ovoga je:

Dobrobit

Sreća

Osmijeh

Izgledati dobro

Osjećati se dobro

Ovo je rezultat fizičke aktivnosti bez obzira na mjesto i vrijeme kad to radiš.

Znam da nije isto to uraditi kući, poželile smo te i znam da i ti si nas čim se ovo završi ponovo ćemo se družiti, jer kad tad ova sitacija će se završiti, ali u međuvremenu držimo se zajedno na drugačiji način.

Nije tako loše vježbati kući ako počneš da gledaš čašu polupunom umjesto polu praznom.

Ako želiš nastaviti ili tek pokrenuti se, pruži sebi priliku sama se uvjeri, bila bih zaista sretna da te virtualno upoznamo i podijelimo trenutke s tobom.

Klikni na link ispod i pridruži prvoj realnoj virtualnoj grupi hrabrih žena.

https://www.facebook.com/groups/zenauformi/

Ukoliko zbog privatnosti nemaš sliku na profilu ili ne pojavi se tvoje pravo ime i prezime odgovori nam na upite i prihvatit ćemo te u grupu.

Ima prostora samo za realne žene a lažne profili mogu se pridružiti  sigurno negdje drugo.

Čekamo te.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost