×
Novosti
VIRUSE I FOBIJE..OVO JE ANTIDOT
Lifestyle Club

U teškim danima kada strah bjesni, reagiranje sa tjelesnom aktivnošću najbolje je oružje koje nam je na raspolaganju kako bismo savladali strepnje/ankziosnost.

Trčanje, šetnja ili vožnja biciklom na otvorenom je potpuno sigurna u područjima gdje nisu ustanovljeni slučajevi virusa.

Ko može otići naplaninu još bolje za njega.
Trenerice pokazat će ti svaki dan mini rutine koje možeš da radiš kući, ukoliko imaš pitanje, ili nekih nejasnoća možeš jednostavno da podjeliš u našoj grupici sa drugim ženama ne ustručavaj se da to uradiš.
Priključi nam se i ne odustaj

Više od epidemije utiče na naš život strah: samo kad bi pročitala nekoliko besmrtnih stranica romana napisanih kad je harala Kuga tada bi razumijela svaku fobiju i odstupanje od Covid-19, pojedinačnog i kolektivnog.

U glavi nam je da budemo uravnoteženi više nego išta drugo. I nema tog lijeka koji djeluje dobro kao tjelesna aktivnost.

Endorfini koje mozak oslobađa tokom aktivnosti, posebno aerobnih, smanjuju razinu stresa, vraćaju optimizam i pozitivnost.

Važna stvar, ako kreneš od nule ili se oporavljaš nakon dugog razdoblja neaktivnosti, nemoj krenuti sve zajedno i gledaj da sačuvaš taj elan entuzijazma na duže staze.

Na primjer, alterniraj trčanje sa hodanjem. Ako kreneš sa vježbanjem sada kreni sa jednom vježbom koju ćeš raditi 15 ponavljanja, odvajaj 5-10 min. umjesto odmah sat svaki dan.

Klima je blaga, umjereno topla: izađi u park, ili u brda ili planine za one koji to mogu učiniti, razbij začarani krug super alarma ovih dana i otvori još jedan, zasnovan na stvarnom oporavku kontakta s tijelom i mislima.

Ne postoji ništa bolje od osluškivanja vlastitog disanja kako bi se povezala sa stvarnim svijetom, upravo onim što nam u ovim trenucima najviše treba.

Emotivni dio našeg mozga zadovoljava se racionalnim: blagotvorni lančani učinak koji pokreće fizičku aktivnost je nevjerovatan, naprimjer, neposredna korist za kvalitetniji san.

Kao što se često događa, fizička aktivnost se podcjenjuje u svom najboljem socijalnom utjecaju: ne bi bilo loše da se u raznim antivirusnim katalozima, koji se predlažu gotovo svuda, pojavi poziv zabavljenje sportskim aktivnostima na otvorenom, daleko od mogućnosti zaraze i bliske situacije blagostanja.

Računa se u onolikoj mjeri po važnost, toliko koliko kao i da se često treba prati ruke, možda čak i više.

Nije samo utjeha ponoviti da trenutak krize otvara vrata novim mogučnostima.

Svi bismo se sretno ponašali bez obzira kroz šta prolazimo, ali ako, kad se epidemija završi, ako dobar broj žena shvati kako jebitno odvajati vrijeme za sebe, koliko je korisno u svakodnevnom životu kretati se i zavoljeti malo sporta, ovaj će glupi virus također nečemu poslužiti.

Dakle, ako se želite boriti protiv besramne fobije, odvojiti se malo od društvenih medija, gledajte manje TV-a i slušajte radio i upotpunite svoj život lijepim šetnjama vani ili po planinama , ali ako želiš da ostaneš kući potpuno te razumijemo i ukoliko želiš našu pomoć a planiraš da radiš vježbice kod kuće

U Klubu smo postavile stroga pravila ponašanja osim higijenska pravila kako bi se kretala u maksimalnoj sigurnosti.

Šta god odlučiš mi smo uz tebe i nastavit ćemo raditi zajedno za tvoju dobrobit i zdravlje.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost