×
Novosti
KAKO NAPUSTITI FOTELJU? 5 SAVJETA+ BONUS

Sjediti na fotelji je lijepo. 

Udobna, često se nalazi ispred televizije,ne traži da radiš bilo koju radnju (čučnjeve, trbušnjake itd....) i mami te da provedeš što više vremena sa njom.

Što više sjediš ona te više vuče da sjediš.

Ako se slažeš sa onim gore navedenim onda hitno pročitaj šta slijedi jer zaljubljenost u fotelju je veza koja dugoročno ne funkcioniše i uzrokuje poslijedice kojih nisi svjesna.
Idemo sada redom.

Mens sana in corpore sana.

To je tačna izreka, ali uglavnom zanemarena.

Iako su Latinci odavno shvatili kako mozak u velikoj mjeri ima koristi od redovnih tjelesnih aktivnosti, moderna medicina uveliko je prekinula vježbanje kao oblik opće dobrobiti tijela i uma.

S vremenom je takav stav navikao ljude da pokret ne smatraju osnovnim dijelom svog zdravlja.
Zapravo, u višegodišnjem iskustvu, niko nam nikada nije rekao:
"Želim krenuti u fitness kako bih što bolje radila na poslu, bila što lucidnija i skoncentrisovanija" ili "kako bi eliminirala stres".

Naprotiv, u našem društvu skloni smo smatrati žene koje previše su posvećene fizičkom izgledu "površinskim ženama", a žene posvećene kulturi, intelektualke koje zanemaruje svoj vanjski izgled, "prepamentnim itd.".

Mnoga istraživanja ističu kako je temeljna tjelesna aktivnost održati tijelo snažnim i zdravim, ali ne samo da je fizička aktivnost važna za održavanje moždanih aktivnosti, već i za jačanje karaktera zahvaljujući promjeni načina života.

Nova navika jača drugu i tako često oni koji se počnu redovno kretati odlučuju promijeniti prehranu, prestati pušiti i tako dalje.

Ali najveća je poteškoća upravo savladavanje inercije prvih koraka.

Gdje započeti put promjene?

Evo 5 jednostavnih pravila iz kojih možete pokrenuti našu lijenu prirodu da se kreće:


1. Prestani stvarati izgovore i alibije. Kad god se nađeš s izgovorom, smij se sebi, vrijeme, lijenost su samo izgovor.

2. Razmisli o pogodnostima od 360 ° za tijelo, um, karakter, raspoloženje, radne rezultate i, zašto ne, o seksualnosti. Napokon, trening također znači dati vitalnu snagu vašem tijelu.

3. Zamisli trening i prehranu kao jedno.

4. Upiši se u fitness, ulažući novac u zdravlje, smetat će ti preskakanje treninga.


5. Ubaci vježbu u svoju sedmicu i dnevni red kao da se radi o poslovnim sastancima ili obvezama, ne s drugima, nego sa sobom. Ako preskočiš,trebaš nadoknaditi. 

Ako si dobra, nagradi sebe.


BONUS

Budi egoistična i misli po prvi put u životu na sebe, na šta te čini sretnom i šta bi voljela da poboljšaš. Zatim poduzmi korake koji će ostvariti tvoje želje.

Već si napravila prvi korak, jer ako čitaš ovaj post to znači da ti je stalo do tvoje dobrobiti.


Sada se možeš ograničiti na čitanje članaka, savjeta, pripremajući se na tu temu, ali ako ne djeluješ, nastavit ćeš da ne pomažeš svom tijelu i umu ako tvoje najdraže mjesto ostaje fotelja.


Započni sa 30 minuta dva puta sedmično.


Piši nam i dogovorit ćemo termin na kojem ćemo moći pričati otebi i naći najbolje rješenje za tvoje nelagode. Organizovali smo novi format vježbanja koji se zove VITKA I ZATEGNUTA što će ti omogućiti da se osjećaš dobro i da pokreneš naviku pokreta u samo 30 minuta dva puta sedmično!

Važno je početi djelovati, samo na taj način možeš težiti poboljšanju.

Postoje žene koje su to već učinile šta čekaš ti?

Ne odlaži do Marta ili poslije Ramazana.

Piši nam sada!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost