×
Novosti
5 SAVJETA + BONUS DA PREĐEŠ U ZDRAV STIL ŽIVOTA ZA NOVU GODINU

Nova godina je počela, sada je doslo vrijeme da sve što si sebi obećala za 2020. bude realnost a ne samo proizvod tvoga uma.

Od teorije do prakse se prelazi djelovanjem.

Želiš li promijeniti svoj život, želiš li zdrav život sebi i svojoj porodici? Započeti zdrav život nadohvat je ruke i to možeš učiniti odmah, samo slijedi ovih 5 savjeta.

1. Pregledaj situaciju

  • Možeš početi tako što ćeš zakazati sastanak sa svojim doktorom i procijeniti svoje zdravlje.
  • Ocijeni svoj stil života i provjeri da li se baviš dovoljno fizičkom aktivnošću. Jesi li aktivan i dinamičan tip? Jesi li stvarno sigurna?
  • Kako si? Iskreno pitanje. Jer zdrav život podrazumijeva dobro osjećanje sa sobom i sa drugima. Počni se pitati: spavaš li dovoljno dugo i dovoljno dobro? Kakvo je tvoje raspoloženje?


2. Za zdrav život, pomakni se više!

  • Koristi svoje tijelo kad god možeš.
  • 10% nečega je puno bolje od 100% ničega - tako da ako možeš dnevno dobiti 10 minuta, iskoristi ih za šetnjui penjanje stepenicama, ne idi liftom. Uvijek se isplati. 10%...
  • Zaboravi na duge treninge. Potrebno ti je 40 minuta, 2 puta sedmično tjelesne aktivnosti da bi promijenila svoj život.


3. Neka vrlo mala odricanja

  • Prestani pušiti
  • Počni se liječiti. Hronične bolesti imaju tendenciju pogoršanja ako se ne liječe. Na kvalitetu života stvarno se može utjecati. Nemoj se pretvarati, sjeti se da "svi čvorovi dolaze na četku".(Tako mi je uvijek govorila moja baka, dok je moja mama rekla da ne krijem glavu pod pjesak- fantastične žene)


4. Vodi računa o svojoj prehrani

  • Zamijeni "trebam" s "ja biram". Dakle,umjesto da se osjećaš gotovo kažnjenom kada misliš da ne bi trebala jesti kroasane, već bi trebala jesti voće - osjećat ćeš se sjajno kad kažeš sebi:"Odlučila sam jesti voće."
  • Preferiram raznoliku prehranu koja uključuje povrće i voće(kompatibilno s bilo kojim crijevnim patologijama) jer su oni izvor antioksidativnih vitamina, vlakana i mineralnih soli; bijelo meso, riba,mahunarke, tj. izvori bjelančevina; cijelih ugljikohidrata.
  • Obrati se nutricionisti.


5. Drži svoju težinu pod nadzorom

  • Debljanje je povezano s većim rizikom za sve patologije, uključujući i onkološke. Posebno je važno smanjiti masnu masu, ali i imati odgovarajuću mišićnu masu, zahvaljujući pravilnoj prehrani i vježbanju.


BONUS

MISLI VIŠE NA SEBE ‼️

Ne odlaži svoje psihofizičko blagostanje. Prečesto se odričeš sebe i zbog toga se ne osjećaš dobro. Došlo je vrijeme da odvojiš ekskluzivno vrijeme za sebe i da ne daš nikome, da ne dozvoliš da neko upravlja s tvojim vremenom i da tvoj život ovisi samo od tebe.

Ako želiš, možemo ti pomoći da započneš svoju promjenu na najbolji način. Možemo ti pomoći da budeš bolja.

Ne ustručavaj se, kontaktiraj nas, rado ćemo te upoznati i pomoći ti u odabiru najprikladnijeg puta za tebe.

Klikni na link ispod i pređi na bolji život.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost