×
Novosti
ZAŠTO MUŽ DA... A TI NE?

Većinom ljudi koje viđamo svaki dan su žene. 

Žene koje nam dolaze, većina njih su umorne od trčanja lijevo i desno za sve i svašta, a da pritom nikada ne odvoje vremena i prostora za sebe. 

Puna im kapa jer su godinama razmišljale o drugima toliko da su zaboravile sebe, svoju dobrobit. 

A sad su umorne, pod stresom, ne vole se jer su dobile nekoliko kilograma, prepune su bola, osjećaju strepnju i kratak dah zbog penjanja uz dvije stepenice.

A svojim muževima strašno zavide. 

Zašto ne znam zašto, ali muževi nikad nisu prestali igrati nogomet s prijateljima, trčati, voziti bicikl, teretanu, opušteni su, sretni i u odličnoj formi, ali zašto?

Sada misliš da je to zato što misliš na sve ti, oni imaju manje stvari o čemu trebaju razmišljati, manje stvari za napraviti jer ako djeca trebaju nešto, zovu tebe, roditelji isto, da kuhate moraš ti razmišljati, kući trebaš ti spremiti i normalno da oni imaju više vremena. 

Ali da li si ikada pomislila da ako on to može onda možeš i ti? 

Jesi li ikad pomislila da možeš početi delegirati nešto njemu i drugima?

Razmisli o tome, jer ako želiš, možeš i razmišljati o sebi i odvojiti vrijeme, to je zato  što ponekad mi pomislimo da takve stvari koje radimo, niko ne radi kao mi, ali nije tako. 

Zna se da su muškarci sebičniji, ali postoji dobar egoizam, kojem moraš početi težiti i da bi sebi vratila život i svoje zdravlje. 

Stoga, prestani s izgovorima, bolje organizuj svoje obaveze, uključi muža i počni izdvajati malo vremena i prostora za sebe, čak i 30 minuta dva puta sedmično. 

"Ali je li to dovoljno?" 

Naravno da jeste, piši nam i mi ćemo ti reći kako.


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost