×
Novosti
NAŠA MISIJA JE DA SE OSJEĆAŠ BOLJE

Misliš li da je fitness mjesto u kojem opsjednute, psihički bolesne brinu o svom fizičkom izgledu, o svakom detalju, zbog unutrašnje praznine (taštine) i super visokog ega?

Misliš li da je Fitness mjesto na kojem žene idu tražiti partnera za cijeli život ili za izlazak? 

Misliš li da je Fitness mjesto na kojem se cure i žene žele pokazati, pokazujući najnovije fitness tajice ili tene?

Razumijem te, nekada je to bilo tako, a možda je na nekim mjestima i dalje tako.

Ali nismo ovdje da sudimo, svi mogu ići u Fitness i raditi ono što vole.

Ali možemo ti reći šta mislimo, šta je naš posao i šta možeš pronaći u našoj "sredini".

Naš posao, koji je poslednjih godina postao prava misija, jeste da se osjećaš dobro.

Da bi se ti i sve žene koje žele brinuti o svom zdravlju osjećali dobro, koje žele poboljšati svoje fizičko i psihičko stanje.

Svakodnevno pomažemo mnogim ženama da planiraju zdraviji i aktivniji životni put bolji nego što imaju danas.

Bez "akrobacija" ili terapije, mega šejkova sa svim i svačim, strategija kojima samo gubite vrijeme i koje ničemu ne služe.

Na ime naše Misije, prošle nedjelje 8.septembra smo organizovali prvi edukativni seminar u kojem su učestvovale Spec. Nutricionista dijetičar – MA nutricionizma Inga Marković koja je pričala o tome šta i kako jesti kad se vratite s godišnjeg odmora i ukazala na ozbiljnost praćenja dijeta koje nisu izrađena za tebe i za tvoje potrebe, kako se treba izbjegavati da se na svoju ruku prate trenutni "trendovi" dijeta koje možete pronaći po novinama i internetu.

Prof. Dr. Emina Kiseljaković – Profesor Medicinskog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu pričala nam je kako prepozati i šta raditi ukoliko se ne osjećamo potpuno dobro i preporučila nam da redovno obratimo pažnju na simptome i kako je bitna krvna analiza i pretrage kako bi unijele pravilno vitamine i minerale koji nam nedostaju u organizmu u toku ovih prelaznih momenata u godini. 

MA Sporta i tjelesnog odgoja Berina Hebib pričala nam je kako i koliko trenirati kad se ponovo reaktiviramo i podijelila korisne savjete, dok je Geštalt Psihoterapeut Mirela Kadušić otkrila razloge i na kojem nivou savjesti trebamo raditi da bi se suočile sa problemom pretilnosti i sve što sa sobom nosi ovaj problem. 

Vodimo brigu o pomaganju ženama kroz pokrete i podržavamo ih uz pomoć stručnjaka kojim se ovim putem ponovo želimo posebno zahvati na podrški i učešću na eskluzivnom događaju za naše članice "PSIHIČKA PRIPREMA, ISHRANA I KRETANJE POSLIJE GODIŠNJEG ODMORA".

Sve organizujemo da bi se žene osjećale bolje i zdravije, jer poboljšanje fizičke kondicije znači poboljšanje svakodnevnih performansi, kako na poslu, tako i u porodici.

Jer to znači biti energičniji, aktivniji, vitalniji i svakako, sa većim samopoštovanjem zahvaljujući poboljšanju fizičkog aspekta, ovo će također pozitivno uticati i na raspoloženje.

Ali i mentalno ćeš se osjećati dobro jer će ti kretanje pomoći da izbaciš stres i da eliminišeš negativnu energiju.

Ali ne samo to, pomaže ti u borbi protiv tih bolova, onih tegoba koje ti tijekom čitavog dana i mnogih dana života, uzrokuju probleme i nelagodu, na koje si sada navikla i sa kojima misliš da moraš živjeti.

Evo šta radimo svaki dan.

Bez aspiracija na prekomplikovane koreografije koje je teško pratiti i koje se trebaju prikazati u tržnim centrima ili na platou negdje na ulici, bez treninga s muškarcima s hiper visokim testosteronom koji vrište uz svaki pokret, ili bulje u tebe dok vježbaš, niti sa ženama koje žele doći da ko zna kakvu performansu izvode.

Ali ne zato što to nije u redu, već zato što svako mora pronaći svoje mjesto u skladu sa svojim potrebama.

Ako je tvoja potreba dobrobit, onda smo mi pravi Fitness za tebe i zahvaljujući iskustvu stečenom u gotovo 16 godina aktivnosti možemo vam pomoći.

Piši nam direktno  i rado ćemo te upoznati i obaviti prvi razgovor sa tobom.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost