×
Novosti
POZOVI DRUGARICU
Lifestyle Club

Podijelite trening sa prijateljicom, ali ...

Znamo da neke nisu ti baš pouzdane i bez obzira koliko puta su ti rekle da će sa tobom krenuti ,one na kraju te zovu i kažu... "Znaš iskrslo mi je sada nešto, neka katastrofa, ići ćemo drugi dan" , taj dan neodređenog vremena nikad ne dođe.

Onda pomisliš da nisi trebala je zvati jer si se samo iznervirala i izgubila vrijeme... sve radiš sama i nemaš živaca sada nekoga ubjeđivati da radi na sebi i da se osjeća bolje ako ona prva neće i da prestane da se žali na razno razne stvari i da počne raditi na sebi i odvajati vrijeme za to.

Koliko god te iznervirala probaj objasniti razloge zbog čega ovaj put bilo bi dobro da krene jer će i tebi pomoći ako ti je prava drugarica, možda na taj način jedna drugoj možete pomoći i osjećati se bolje... pogotovo kada se nakon treninga dogovorite na kaficu u gradu.Neprocjenljivo to vrijeme samo za vas.

Trening s prijateljicom je od velike pomoći i objasnit ću ti zašto.

1- jer je zabavnije. Neće to biti napor, žrtovanje, ako kombinuješ čavrljanje i kafu sa prijateljicom, biti će to ugodan trenutak, veselit ćeš se odlasku na Fitness, vidjeti svoju prijateljicu i reći joj nešto bitno/nebitno ili joj pokazati tvoju novu torbicu ili nešto što ti se sviđa.

2- osjećati ćeš više osjećaj krivice ako je izradiš i ne dodješ na trening. U slučaju neočekivane situacije ili premale želje ako si zakazala sastanak sa njom, više će te poticati da ga ne preskačeš, dok kad bi bila sama vjerojatno ne bi puno razmišljala o tome i ne bi došla.

3- takmičenje će vam pomoći da date sve od sebe, igrati se s prijateljicom će vam pomoći da učinite neke aktivnosti, naprimjer koja radi više trbušnjaka ili više drži položaj plank biti će zabavno i poticajno i potaknuti će te čak i kad osjetitiš umor.

4- dijeljenje,. Dijeljenje rezultata i napor s prijateljicom ojačat će vašu vezu.

5- A pizza poslije? Većina muškaraca igra nogomet samo za pizzu i pivo nakon utakmice, a mi žene? Izlazak nakon teretane s prijateljicom može nam samo dobro učiniti.

PAŽNJA 

Međutim, s nekim prijateljicama je bolje, ostati neovisna, jer ako je tada prijateljica jako zauzeta i osim svojih obaveza i uklapanja vremena sa svojim rasporedom i svojim obvezama, trebate i njen pratit, to je i gore, pa zato ti organizuj svoju sedmicu i ako tada stvari se poklope još bolje, ako ne, biti će za sljedeću sedmicu !!!

Ako želiš, pozovi prijateljicu, da zajedno počnete trenirati, kako?

Jednostavno, samo pošaljite poruku na ovaj post, i organizovati ćemo prvi neobavezan razgovor, ukoliko tvoja drugarica je već naša članica ona te može ugostiti da isprobaš 21 dan besplatno. 

Budite oprezne, ne želimo da odgodiš ponovo pa to učini najkasnije do 30. AUGUSTA.


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost