×
Novosti
ZAŠTO DA NE LJETI

Prošle godine tačno u ovom period godine si rekla sebi: 

”Od naredne godine ću, apsolutno, krenuti da se bavim nekom fizičkom aktivnosti, ne želim, ponovo, da dođem do maja u ovakvom stanju u kojem se sada nalazim prije ljeta.” 

U septembru si trebala pripremiti djecu za školu; za čas su došli praznici, a onda si rekla: 

“Od januara” - a onda su se djeca razboljela; “Da se svijet sruši, krenut ću od marta,” - šef ti je poduplao obim posla; došao je maj, Ramazan, a onda misliš da je ljeto na vratima, da svakako ne možeš više ništa da učiniš, da je svakako vruće; djeca završe školu, i od septembra opet ista priča. 

Znaš, vrlo dobro, da će se u Septembru ponoviti ista priča kao prethodne godine i tako iz godine u godinu, kila po kila, bolovi za bolovima.

Ovo se zove odgađanje i samo-bojkotovanje, zato što je prenaporno promijeniti se, i onda nesvjesno pronalaziš izgovore za izgovorima da izbjegneš i odgodiš odluku bez obzira što se stalno žališ na to, i ne sviđaš se samoj sebi; da se ne zadišeš kad se penješ stepenicama, da ne možeš više ući u svoje omiljene farmerke, i da ćeš i ove godine na plaži upotrijebiti mahramu oko struka da sakriješ obline, itd. 

I onda, kada ćeš preuzeti život u svoje ruke i uraditi prvi korak kako bi se osjećala bolje nego što si sada? 

Već smo rekle da je lijenost mentalni stav, a ne stvar osobine, vrijeme je stvar organizacije i volje, jer ako druge uspijevaju da to urade, zašto ne bi i ti odvojila 30-40 min. dva puta sedmično?

A sad još faktor “vrućine”?

Vrućina je normalna stvar, zašto misliš da ljeti na vrućinama ne treba vježbati?

Zato što generalno misliš da treniranje znači umor, znoj i nehumani napor, ali to nije tako. Trening znači kretanje, blagostanje, dobrobit, čak i u prisustvu viših temperatura.

Sama ljetna sezona nas već stavlja u dobro raspoloženje, dani su sve duži i čini se da imamo više vremena, pa zašto ne iskoristiti i početi?

Važno je osloniti se na trenera koji vas može savjetovati na pravom putu treninga, učestalosti i intenziteta.

Kreni sad i posveti sebi vrijeme koje zaslužuješ na linku ispod.Aktivnosti
ŽENA U FORMI -TEAM TRAINING JE TVOJA BUDUĆNOST Lifestyle Club
TEAM TRAINING znači da nam je jasno ne možeš uvijek sve sasvim sama.
Ocjenite aktivnost
TEAM BUILDING Grupno vježbanje za Firme
Mnoge ustanove, kao i Vaša, znaju dobro kako je neophodna tjelesna aktivnost i kako dobro utječe na zdravlje i raspoloženje cijelog tima,
Ocjenite aktivnost