×
Novosti
DA LI JE BOLJE DA GLEDAŠ NAPRIJED ILI NAZAD

U životu generalno odgovorila bi naprijed, ali ne u slučaju put ka promjeni, gdje je puno važnije da pogledaš nazad, bez obzira što ti zvuči čudno, i sad ću ti objasniti zašto.

Većinu puta kada započinješ put promjene, misliš na modelima koji su malo previše udaljeni od stvarnosti.

Dopusti mi da bolje objasnim, ako sam oduvijek bila bucmasta i lijena, tesko će bit da za par mjeseci prehrane i aktivnosti mogu postati poput Amra Silajđžić!

Na isti način, započinjući putovanje, dajući sebi određeni cilj, na primjer, izgubiti 5 kg u 2 mjeseca, a zatim se obeshrabriti ako nešto pođe po zlu i izgubiš samo 4kg bez radosti što si manja za 4kg od perioda kada si počela. 

Fokusirat se na takav cilj, na mjestu dolaska (krajni cilj) je vrlo štetno na takvom putu, jer nas stavlja u stanje ankziosnost, tjeskobe i frustracije kad ga ne dostignemo.

Kad bi gledala samo naprijed, pomislila bih da moram više raditi, da bih voljela ravan stomak, više definirane ruke, izraženiju guzu, plave oči, 10 cm više i bankovni račun pun kao brod.

Eto tako, gledajući naprijed zaboravljaš polaznu tačku, to je tvoja istinska referentna tačka, koraci koje si poduzela, promjene koje si napravila, u usporedbi odakle si počela a ne u usporedbi sa Silajdžić.

Nemoj da te uhvati osjećaj frustracije ako, unatoč svemu što radiš, još nisi dostigla svoje estetske standarde, 1 jer čak i ako dođeš do njih, sljedeći dan ćeš naći nešto što opet ti se ne sviđa i što te ne zadovoljava a 2 jer gubiš iz vida sav put, poboljšanjima i promjenama koji si napravila.

Sretna sam što sam rano ustala, nemam više doručka s Nutelom i odmah se dobro osjećam, sretna sam što ne pijem više slatkih pića tokom dana, što sam radila prije, sretna sam što jedem više voća i povrća, otkrila sam novu hranu i što sam naučila da jedem dobro, estetski rezultat sigurno ti je zadovoljstvo imati, ali to je prirodna posljedica promjene života, prvo dostignuće je za tvoje zdravlje, za kvalitetu tvog života.

Tako ponekad, osvrći se i vidi kakva  si bila prije godinu, dvije godine, onda, naravno, okreni se i naporno radi za ono što želiš da budeš za 3/5 godine.

Nama je stalo do tebe, jel tebi stalo do sebe?

Na link ispod zakaži svoji prvi korak jer mi ti mozemo pomoći na putu ka promjenama.



 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost