×
Novosti
AKO PROMJENIŠ SVOJ PRISTUP PREMA STVARIMA, DA LI ĆEŠ PROMJENITI I SAME STVARI?
ODGOVOR NA ANKETIRANJE - Bravo pogodila si!

Pristup prema stvarima kad su pozitivne radikalno mogu ti promijeniti život u jednom danu!

Kada pogledaš iz drugog ugla ono što misliš da ne ide, da je problem ili neprilika itd. odjednom se pretvori u nešto sasvim drugo.

Zamisli da sa samo jednim zamahom čarobnog štapića možeš promijeniti cijeli svoj život.

Pa, draga moja, imaš moć da koristiš taj štapić u bilo kojem trenutku, samo ti je potrebna vjera i povjerenje (i malo vilinske prašine …).

Vanjske pomake može biti teško napraviti preko noći, međutim unutarnje promjene mogu se dogoditi u sekundi, piše Forever conscious.

Svi znamo osjećaj kada smo u jednom trenutku u dobrom raspoloženju, a zatim smo već u idućem loše raspoloženi.

Zamisli kada bi mogla iskoristiti tu moć da promijeniš svoj život u potpunosti?

Tvoj unutarnji svijet je potpuno pod tvojom kontrolom i samo ti imaš moć da zamahneš štapićem i pretvoriš svoja iskustva u nešto poželjno.

Ponekad je teško prebaciti se u ovaj okvir uma kada stvari ne idu dobro, ali sjedi i pokušaj razumjeti – možda nećeš imati kontrolu nad događajima koji se odvijaju oko tebe, možda postoje stvari u tvom svijetu koje se ne mogu promijeniti, ali ti imaš potpunu kontrolu i pristup tvojoj internoj okolini, što zauzvrat može pomoći da napraviš potrebne promjene u vanjskom okruženju.

Ne znaš odakle početi?

 Inventura života: 

Ponekad je potrebno sortirati glavna pitanja u tvom životu i raditi na onome što te stvarno muči.

Pod stresom sam, bole me leđa, često imam pad imuniteta i razbolim se, ne spavam dobro, ne osjećam se lijepo kada stanem ispred ogledala, nemam vremena za sebe, nemam energije i osjećam se tromo.

Kako bi odmah preuzela kontrolu nad životom – zapitaj se: šta funkcioniše, a šta ne funkcioniše? Napravi spisak.

 Tvoja mantra

“Danas svjesno biram da preuzemem kontrolu i da posvetim vrijeme samo sebi. Biram se suočiti sa stvarima koje ne funkcionišu tako što ću se pokrenuti i krenut ću da šetam 30 min., meditiram, idem na vježbanje, idem plivati na bazen. Biti ću zahvalana za ono što funkcioniše u mom životu.”


Prvi koraci: 

Pogledaj svoj popis “stvari koje ne funkcionišu” – kakvu malu promjenu možeš učiniti kako bi nešto što ne funkcioniše pretvorila u nešto što bi moglo funkcionisati?

Neka to bude nešto malo, to bi moglo biti nešto jednostavno kao – zovem drugaricu i idem prošetati na Vilsonovo, uradit ću 5. min vježbice kući, neću da sjedim na kauču cijelo poslije podne i da jedem Nutelu...

Svako putovanje započinje jednim korakom, a kako se budeš kretala naprijed, na kraju ćeš početi mijenjati svoj život.

Započni danas, bez obzira na to koliko je malo.

 Tvoja mantra

“Bez obzira koliko bila mala promjena, danas činim korak naprijed u pretvaranju nečega što se ne funkcioniše u mom životu u nešto što želim.”

 

Ovdje su 2 koraka od 10 koji mogu radikalno promijeniti tvoj život brzo i nabolje a sutra ćemo ti pričati o još 2 koraka a do tada kreni već sa 1...2...1...2 

Pisi nam direkton na ovaj post i moci cemo da pocinjemo novi zivot sa pravcom zdravlje i dobrobit zajedno.

Dakle, šta čekaš?



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost