×
Novosti
PROMJENITI SE MOGUĆE JE -KAKO?
Lifestyle Club

Kada je riječ o promjeni, mislimo da je potrebno dugo razmišljati o tome, biti spremna 100%, sigurna u svaki pokret i posljedice toga. Takav stav na kraju ispadne kao izgovor da ostaneš tamo gdje si sada.

U stvari promjena se ne postiže preko mašte, nego preko djela, tj. da probaš različite stvari, pokušavajući, pravljenjem greški, samo nakon što si probala ćeš imati konkretne elemente na kojima će se zasnivati tvoja ubjeđenja.

Ako se osloniš samo na misli umjesto na djela ostati ćeš blokirana/paralizovana.

Ako se žališ na nešto što ti se ne sviđa, onda bi trebala prestati da kukaš i da pokušaš koristiti strategije koje će promjeniti stvari koji ne idu, malim koracima do malih promjena.

Ali kad misliš na put ka promjeni i vidiš to kao dug i naporan put onda imaš tendenciju da odgodiš djela koja znaš da trebaš uraditi.

Kao naprimjer kada odlučiš da kreneš na dijetu i ne znaš šta bi pripremila i kako da organizuješ obroke preko dana. Ili kad razmišljaš o tome a trebala bi se više kretati ali ne znaš kako organizovati dan da sebi posvetiš malo vremena.Ukratko, mnogo poteškoća i ne znaš kako napraviti prvi korak.

Jedna od strategije se sastoji od toga što ćeš pojednostaviti ciljeve i da razmišljaš o malim svakodnevnim koracima.

Želiš li da ti dam jedan primjer?

Želiš li da imaš fizičku aktivnost ali misliš da nemaš vremena ili da je previše naporno, ne sviđa ti se i ljena si? 

A onda razmisli o tome da umjesto da vježbaš po sat vremena, kreni sa 5 minuta.

Lakše će ti biti da kreneš, zar ne misliš?

Ako nemaš vremena, stavi alarm 5 minuta ranije kako bi vježbala 5 minuta i nakon što ćeš ih uraditi možda ćeš skontati da nije tako grozno, da ćeš se osjećati bolje, sa više energije, biti ćeš sretnija i možda će ti se probuditi želja da nastaviš i uraditi ćeš više možda 10 pa 15 pa 20, dok ne dođeš do 30/40 min neće ti biti teško, ili možda ne zato što nećeš imati vremena da uradiš više, ali onih 5 minuta si uradila, možda bolje nego jučer kad nisi ništa radila.

Probaj, učini prvi korak. 

Zakaži svoju besplatnu konsultaciju na linku ispod:

http://lifestyleclub.ba/kontakt

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost