×
Novosti
BODYBALANCE U TRUDNOĆI - Ilvana Bajramović
Lifestyle Club

Ilvana Bajramović trener LesMills programa za BODYBALANCE, govori o iskustvima treninga BODYBALANCE programa u trudnoći. Ona kaže, da sa meditacijom, koja se radi na kraju treninga, trudnica će relaksirati svoje tijelo, opustiti mišiće i smiriti um.

1. Šta je ustvari trening BODYBALANCE-a koji ti vodiš?

Trening BODYBALANCE-a kojeg ja vodim je mix tai-chia, joge i pilatesa. Trening počinjemo sa tai-chijem, zatim prelazimo na jogu i pilates. Nešto je dinamičniji od joge i radi se uz muziku.

2. Zašto baš BODYBALANCE? Na koji način ovaj trening pomaže trudnicama?

BODYBALANCE sam odabrala jer uživam u treningu fleksibilnosti u kombinaciji sa jačanjem mišića. Ovaj trening pomaže trudnicama da održe tjelesnu formu i smanje bolove u leđima.


3. Uobičajeno je mišljenje da žene treba da prekinu sa zahtjevnijim fizičkim aktivnostima kada ostanu u drugom stanju. Da li se to odnosi na fitness treninge, i da li se preporučuje vježbanje u trudnoći?

Svakako da se preporučuje vježbanje u trudnoći, laganim intenzitetom. Svaka trudnica treba da sluša svoje tijelo, jer ono je najbolji pokazatelj do kojih granica se treba vježbati. Savjetujem da se izbjegavaju treninzi sa velikim dodatnim opterećenjima  i visoko intenzivni cardio treninzi.

4. Kakve pozitivne učinke ima BODYBALANCE na trudnoću?

Bodybalance ima niz pozitivnih učinaka na trudnoću. U petoj pjesmi koja se zove „hip openers“ trudnica će održati molibnost kukova i samim tim olakšati porod. Sa meditacijom, koja se radi na kraju treninga, trudnica će relaksirati svoje tijelo, opustiti mišiće i smiriti um.

5. Kada je najbolje početi sa vježbama?

Najbolje je početi sa vježbanjem odmah, od samog početka trudnoće. Osobe koje su vježbale i prije samo treba da nastave u kontinuitetu i prilagode intenzitet vježbanja.

6. Tvoj savjet ženama u drugom stanju, a koje su manje aktivne u trudnoći?

Moj savjet ženama u drugom stanju, koje su manje aktivne u trudnoći je da se hrane zdravo i da ne pretjeruju. Nema potrebe da jedete „za dvoje“ . Pojačajte unos vitamina kroz voće i povrće i krećite se više.






 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost