×
Novosti
DOKAZ ZAŠTO REZULTATI SA BODYATTACKOM NEĆE IZOSTATI
Lifestyle Club

Nije sve što je dobro, novo. Postoji sportski kondicioni trening koji transformiše nivo kondicije već  25 godina - a tu su i podaci koji dokazuju da rezultati neće izostati. 

Ako ste gledali nedavne trendove u fitnessu, ne izostavan  je porast kratkotrajnih treninga sa visokim intenzitetom koji pružaju funkcionalnu snagu i kondiciju.

Ali, kako već znaju hiljade obožavatelja  BODYATTACK-a, prednosti ovog treninga  su poznate više od dva desetljeća.

Jedan od tih obožavatelja je dr. Jinger Gottschall, izvanredna profesorica kineziologije u Penn Stateu. Prije nekoliko godina pokrenula  je mjerenje kako tačno atletski trening koji dobivate vježbajući BODYATTACK-a može transformirati kondiciju.

Njeno istraživanje obuhvatilo je 20 ispitanika, u dobi od 18 do 40 godina, koji su završili probni period i šest sedmica radili verziju  BODYATTACK-a od 45 minuta, koja kombinuje atletske pokrete kao što su trčanje, spuštanje i skakanje s vježbama snage kao što su sklekovi i čučnjevi. 

Ispitanici nisu bili aktivni tri mjeseca prije istraživanja. Njihove osnovne mjere pokazale su da imaju prosječnu kardiovaskularnu kondiciju i visok krvni pritisak, kao i da im je brzina, agilnosti, i snaga ispod prosjeka.

Za mjerenje ovih varijabli korišteni su sljedeći testovi:

 • BRZINA: shuttle trčanje, trčanje naprijed-nazad između četiri čunja koja su razmaknuta15 stopa (4,5 metara)

 • AGILNOST : ljestve, trčanje naprijed kroz ljestve 10-ljestvica dodirujući svaki prostor sa svakim stopalom posebno.

 • ENERGIJA: Skokovi na pliometrijske kutije, maksimalan broj u 20 sekundi

 • SNAGA: čučanj, mrtvo dizanje i sklekovi

Grupa je testirana na početku istraživanja  i opet šest sedmica kasnije. Rezultati su bili impresivni.

U prosjeku  od 31 posto došlo je do povećanja čvrstoće gornjeg dijela tijela   i povećanja snage u nogama od 16 posto. Grupa je poboljšala agilnost za 24 posto i snagu za 20 posto.

Istraživanje  je pokazalo da sa samo 18 treninga možete  ostvariti vaš fitness cilj.

"Nakon tri treninga  sedmično, svaki pojedinac dramatično je pojačao svoj fizički i atletski profil", kaže Gottschall.

 "Izgubili su masno tkivo, pojačali funkciju srca, stekli mišiće i kretali se brže."

"Ovi podaci daju vjerodostojnost onome što smo oduvijek znali o BODYATTACK-u", kaže Bryce Hastings, voditeljica istraživanja Les Mills-a. "Kombinacija  dobro uklopljenoh atletskih pokreta , muzika koja motiviše  i inspirativni instruktori zaista mogu  pomjeriti  vašu fitness sposobnost  na sljedeći  nivo."

Zašto sa BODYATTACK treningom se postignu rezultati

Tokom kardio vježbi , kao što su trčanje, veslanje ili hodanje, vježbači postižu određenu razinu napora i održavaju to tokom trajanja treninga. S druge strane, ako radite HIIT vježbe , postići ćete  maksimalni intenzitet koji  diže vaš puls na  95 posto maksimalne brzine otkucaja srca, a slijede periodi potpunog odmora i oporavka. 

Trening  viskog kardio intenziteta, kao što je BODYATTACK, sastoji se od dvije kombinacije. Kardio intenzitet u treningu održava brzinu otkucaja vašeg srca na aerobnoj bazi treninga, između 60 i 80 posto maksimalne brzine otkucaja srca, isprepletenih sa intenzitetom treninga  koji vas tjeraju  da podignete svoj fitness nivo na višu razinu.

Kao što objašnjava Hastings, Trening  viskog kardio intenzitet nudi najbolje od oba svijeta. "Dobijate izdržljivost koja proizlazi iz kardio vježbi i trošenje masnih naslaga zbog vježbi visokog intenziteta.



 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost