×
Novosti
ZAŠTO JE ZUMBA ODLIČNA VJEŽBA ZA MJESEC MAJ
ZUMBA ima velike prednosti

Ako ste onaj tip osobe koje želi ostati u kondiciji ili da dovede liniju u red, ali je jako dosadno trčati na traci, a i vani, teretane nisu vaš izbor i tražite nešto gdje nećete raditi sami i gdje ćete se dobro zabaviti. 

Savršeno je vrijeme za najbolju zabavu pod nazivom Zumba Hot Party, koja će se održati 7. Maja u 19:00h u Lifestyle Clubu.

Zumba je energični plesni fitness program koji se fokusira na muziku, zabavu i kardio vježbe u svim smjerovima. 

Donosimo vam pet razloga zašto zumba može biti idealna za vas

1. Mršavljenje

Beskrajno trčanje i jednolični treninzi vam nisu donijeli nikakvu promjenu koju želite, onda je vrijeme da malo promijenite ili ubrzate stvar. Zumba kod prosječne osobe u jednom satu može sagorjeti od 600 do 1000kcal više nego ijedna druga aktivnost, s time da, što se više plešete, više se i topite. 

2. Zarazan timski rad

Svako ko krene na grupne satove vrlo brzo shvati prednost vježbanja u dvorani punoj ljudi koji vas jednostavno nose svojom energijom, pa nije teško dati sve od sebe. 

3. Plesna atmosfera

Fokusirajući se na ritam već nakon nekoliko hitova, shvatit ćete da tu niste došli vježbati već plesati i dobro se zabavljati izbacujući iz sebe svu energiju. 

4. Poboljšava raspoloženje

Svaka vrsta aktivnosti oslobađa od stresa ali uz plesnu ekipu I glasne muzičke hitove, mir u duši je zagarantovan. Istraživanja su pokazala da visoka energetska kardiovaskularna vježba poput plesa oslobađa najveću količinu endorfina.

5. Ubrzava metabolizam

Ako želite sagorjeti kalorije što je brže moguće, bitno je pronaći način da ubrzate metabolizam, a zumba je, naravno, baš za to. A to znači i da će rezultati doći i prije nego što mislite. 







 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost