×
Novosti
MRŠAJTE UZ ZUMBU
Lifestyle Club

Zumba je intervalni trening koji kombinuje razne ritmove iz Indije, Brazila, Latinske Amerike i Kariba.

Kako  brzo izgubiti masne naslage uz Zumba Fitness 
 
1. Zapišite svoju težinu prije svog prva Zumba časa. Izračunajte zdravu tjelesnu težinu za svoju visinu. 
Izmjerite obim trbuha, bedara, bokova i prsa.
 
2. Ponesite sve što je potrebno vodu, patike, mali peškir, odjeću za vježbanje.  Spremite se za jedan sat zabave u kojem će svaki vaš mišić da radi i gdje ćete potrošiti 600 do 1000kcal, zavisno od stepenu entuzijazma, jačini treninga i jačini izvođenja vježbi. 
 
3. Pratite trenera i njegove signale kada dolazi do promjene. Počinje se sa zagrijavanjem i pjesmom koja najčešće uključuje i jednostavno marširanje. Potrudite se da i da jako radite u brzim ritmovima, a uhvatite dah u sporim ritmovima. Trener će slijediti tehnike intervalnog treninga, kako bi se povećalo trošenje kalorija tokom 60 minuta.
 
4. Pijte vodu prije treninga, tokom i nakon treninga.
 
5. Budite redovni na treningu bar dva puta sedmično. Time ćete potrošiti gotovo 8000kcal mjesečno.
 
6. Jedite svježe voće ili jogurt prije treninga kako biste dodali glikogen  vašem organizmu, oblik ugljikohidrata koji je gorivo za vaše mišiće. Izbjegavajte zalogaje ili jela visoke masnoće, koja će vas usporiti u toku treninga.
 
7. Konzumirajte bjelančevine, kao što su jaja, riba, puretina i neki nemasni mliječni obroci za doručak, ručak i večeru.  Konzumirajte tri obroka dnevno ugljikohidrata dobivenih od graha, banane, smeđe riže i neograničene količine povrća niske kalorijske vrijednosti kao što su šparoge, paprike, gjive, zelena salata i patlidžan. Konzumirajte zrelo, svježe voće, idealno bi bilo da je lokalno ugojeno.
 
8. Provjeravajte svoju težinu jednom sedmično i zapišite. Nakon toga, ponovo izmjerite obim trbuha, bedara, bokova i prsa. 
 

 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost