×
Novosti
DA LI JE ZUMBA EFIKASNA?
Lifestyle Club

Mnogi su probali Zumbu zbog raznih predosti i jedinstvenosti

Kada se krene za Zumba programom, očekujte učenje raznih plesova, poput salse, mamba, ChaCha, merengue, Calypso,  hip hopa i savremenih oblika trbušnog plesa. Zumba je intervalni trening i trening otpora. Zumbu čine plesni pokreti, budući da se u plesu kombiniraju prelazi iz jednog plesa u drugi. Muzika je uzbudljivo iskustvo za svakoga, zabavna i motivirajuća. 

Zumba je dobila odobrenje od AFFA (Aerobic and Fitness Association od America, Canadian Personal Trainer Association  and American Council on Excersise. Vježba obično traje 1 sat, iako postoje varijante koje traju između 30 i 45 minuta. 


Benefiti Zumbe

Zumba pomaže u trošenju kalorija gdje se sagori 450kcal jednosatnim treningomili više, ovisno o intenzitetu. To je idealan program za pojedince kojima su dosadile vježbe aerobika ili teretana. Trening nudi širok spektar plesnih pokreta i superzabavne hitove. Polaznici se zabavljaju i sagorijevaju kalorije. Potiče da se držite programa i disciplinu. Na Zumbi možete upoznati i druge osobe koje se bore sa trenutnom težinom, tako da možete imati idealnog fitnes partnera.

Zumba će biti od velike koristi ako uz vježbanje jede zdrava i nemasna hrana. Provjerite jeste li dobro hidratizirani. Vašu vježbu i regulisanje masnih naslaga ćete uveliko poboljšati ukoliko imate pravilan plan prehrane. U roku od 2 do 4 sedmice biste vidjeli neke pozitivne rezultate.


Zumba spaja nova prijateljstva

Zumba ima pored fizičkihg prednosti i društvene prednosti. Na Zumbi upoznajete nove prijatelje. Vježbanje dovodi do izgradnje samopouzdanja i samopoštovanja, i osjećate se bolje. Zumba pruža veliko oslobađanje od stresa. Idealno bi bilo kada biste posjećivali 2 do 3 puta sedmično, ovisno o vašem rasporedu. Različiti plesni pokreti vam mogu donijeti bolju pokretljivost, koordinaciju, motoriku, ravnotežu i fleksibilnost.



 


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost