×
Novosti
ZAŠTO ODABRATI ZUMBU FITNESS
Lifestyle Club

Zumba! Popularni način vježbanja, poboljšava koordinaciju, raspoloženje i reguliše masno tkivo.

Zumba je efikasan način vježbanja koja je došla iz SAD-a iz Kolumbije.  Kombinacijom bržih i lakših ritmova, Zumba je način vježbanja sa elementima sambe, rumbe, salse, hip hopa i ostalih plesova. U konačnici dobijete jednu super zabavnu koreografiju uz koju plešete zaboravljajući da ste na grupnom času. 

Čas Zumbe fitnesa traje 55 minuta. Zagrijavanje započinje osnovnim koracima iz različitih plesova. Potom, slijedi dio u kojem se podiže intenzitet vježbanja, prelazi se iz jednog plesa u drugi. I nakon super zabavnog kardio dijela slijedi tzv. cool down (smanjenje inteziteta), te istezanje ili vježbe snage.

BENEFITI ZUMBE FITNESSA

Vježbe praćene ritmičkim pokretima tijela, pojačavaju kondiciju, uspostavljaju dobar i uravnotežen srčani ritam, zatežu mišiće poboljšavaju cirkulaciju, jačaju kičmeni stub, a sa druge strane smanjuje se stres i budi u vama osjećaj za ritam, koordinaciju, pokreće pozitivnu energiju i misli. 

Obzirom da su vježbe ZUMBA Fitnesa izuzetno dinamične i ulaže se dosta energije, odlična je za sagorijevanje kalorija čak i do 450kcal za sat vremena. Ponesite sa sobom dosta vode, jer veoma lako može doći do dehidracije organizma i pretjeranog zamora.

Vjerujemo da ćete se već danas raspitati da li u vašem gradu ima zumba trening.


Savjet za vas:

Povedite prijatelja, jer su treninzi ZUMBE fitnesa mnogo zabavni ako ih realizujete u prijatnom i dobrom društvu. Obucite se tako da imate potpunu pokretljivost, jer ZUMBA fitnes to iziskuje 

Ukoliko imate ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, nemojte započinjati trening prije konsultacije sa svojim doktorom. 




 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost