×
Novosti
Pravila ponašanja u teretani GFP/FITNESS
Lifestyle Club

PRVI DIO

Došli ste u teretanu, bez obzira da li ste prvi put ili već dugo član teretane, postoje nepisana pravila ponašanja u teretani. Sa pravilima svi trebaju biti upoznati, kako bi se svi oko vas a i vi ugodno osjećali.

Pravila koja su okačena na zid u teretani, u svlačionici ili priložena uz člansku karticu, trebate slijediti. Ovo su neka od njh: 


1. Svoje tegove spremite za sobom : definitivno niko ne želi potrošiti svoje vrijeme raspremajući za vama tegove koje ste ostavili nakon mrtvog dizanja sa 200kg ili ukoliko posjetite grupne časove, vašu šipku iza BODYPUMP-a.

2. Vaš trening bez opterećenja možete odraditi bilo gdje,  sa malo prostora ispred sebe, tako da neće biti potrebno da se gurate u sali za grupne časove dok se odvija kurs koji je veoma posjećen.

3. Ne želite sigurno da vas prozivaju „ smrdljivko/a“ . Ako ste na trening došli pravo s posla, razmislite o tuširanju prije treniga ili da se osvježite malo prije treninga. Ovo će dobro doći i vama a i drugima.

4. Upotrebljavajte peškir kada koristite klupice, sprave i strunjačice i poslije korištenja upotrijebite bakticid i papir koji su na raspolaganju u sali za fitness.

5. Brišite se peškirom kada ste oznojeni. Na primjer, ako neko želi da mu pomognete, sigurno ne želi da ga zalijete znojem odozgo. Ili ako kaplje po sali, možete se okliznuti.

6. Ogledala služe da se vježbač koncentriše na svoju vježbu, poželjno bi bilo da ne prolazite ispred vježbača, već ga zaobiđete. 

7. Poziranje ispred ogledala izbjegavajate dok neko vježba pored vas, jer mu odvlačite pažnju. Pričekajte da završi seriju ili se odmaknite.

8. Kada uzmete bučice ili ostale rekvizite, odmaknite se da mogu i drugi prići.

9. Nije lijepo sjediti na klupicama usred sale dok drugi vježbaju. Možete sjesti na kraju sale ukoliko nije popunjen termin. Naprotiv, možete pričekati između prolaza ili u svlačionicama.

10. Ukoliko je BODYBALANCE pri kraju, posebno dio koji je posvećen meditaciji, pokušajte biti tihi i mirni, jer sigurno ne biste htjeli ometati trening drugima.

 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost