×
Novosti
DA LI JE OFIRNO IZAĆI RANIJE S TRENINGA? Nedim Skorupan
Nedim Skorupan trener CXWorx

Treba pametno trenirati, a pod pametnim treniranjem se podrazumijeva talasasto smjenjivanje opterećenja visokog i niskog inteziteta u sedmici, kaže Nedim trener LesMilss programa

Odgovor na postavljeno pitanje može biti dvostran u zavisnosti od toga sta je uzrok ranijeg napuštanja treninga.

Ukoliko napustite trening zbog zdravstvenih problema, u smislu da osjećate mučninu, vrtoglavicu i slično, u tom slučaju ranije napuštanje treninga je čak i pohvalno jer se ponašate odgovorno i slušate svoje tijelo koje vam šalje signale da nešto nije u redu.  

Odmah nakon ustajanja ujutro biste trebali izmjeriti puls, ukoliko vam je puls povećan to je pokazatelj da ste umorni i da ste pretjerali sa trenigom prethodnih dana, što vam je znak da taj dan trebate smanjiti opterećenje na treningu.

S druge strane vrlo je neodgovorno napustiti trening zato što vam je mrsko trenirati ili zato što ste dogovorili neku neobaveznu kafu, jer baš u tim momentima kad vam je mrsko trenirati na površinu treba da izađe voljni momenat koji vas gura naprijed ka željenom rezultatu, i vjerujte kad prelomite u sebi da ostanete iako vam se možda ne trenira nakon odrađenog treninga osjetit ćete unutrašnje zadovoljstvo i ispunjenost. 

Osim toga, ukoliko niste raspoloženi za vježbanje trebate imati na umu da odradite lakši intenzitet treninga i da vježbe prilagodite svom trenutnom stanju i mogućnostima jer konkretno treneri na Les Milss časovima za svaku vježbu pokažu lakšu alternativu. 

Napominjem da je bit treninga pametno trenirati 

a pod pametnim treniranjem se podrazumijeva talasasto smjenjivanje opterećenja visokog i niskog intenziteta u sedmici.

 Pronađi kurs  RASPORED
 
  
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 
Aktivnosti
ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR koje će biti dio našeg Tima u Lifestyle Club u Sarajevu
Ocjenite aktivnost
VITKA I ZATEGNUTA ONLINE
Ocjenite aktivnost
DA LI BI ŽELJELA DA KRENEŠ SA NEČIM BRZIM, JEDNOSTAVNIM I EFIKASNIM? VITKA I ZATEGNUTA
Ocjenite aktivnost
KONKURS ZA TRENERA - 1 POZICIJA za 2022. godinu
Ocjenite aktivnost