×
Novosti
Zašto Zumba nije samo za mlade
Zumba je program primjeren za sve dobne skupine

Zumba, bazirana na plesu kroz potrošnju kalorija, prilagođena je svim dobnim skupinama, vrlo je učinkovit za održavanje kondicije, a istovremeno i vrlo zabavana.

Za koga je Zumba namijenjena?

Zumba, bazirana na plesu kroz potrošnju kalorija, prilagođena je svim dobnim skupinama, vrlo je učinkovita za održavanje kondicije, a istovremeno i vrlo zabavana. Nije samo za mlade ljude već i može biti i idealna vježba za starije osobe. Također, prema novoj studiji zdravstvene organizacije za certifikaciju trenera ACE. U studiji, 16 zdravih muškaraca i žena u dobi izmedju 63 godine, testirano je na 45- minutom času Zumbe. Zumba je slabijeg intenziteta kreirana za osobe starijeg pola prilagođenih pokreta i ritma potrebama aktivnih starijih sudionika kao i onih koji tek započinju svoj put prema zdravom stilu života.
 

Koji su benefiti treninga Zumbe?

Nakon časa, testirane osobe su potrošile oko 200 kalorija i srčana frekvencija je bila sasvim dovoljna da se može uporediti sa vježbama umjereng intenziteta.
 

Šta kažu stručnjaci i istraživači? 

Stručnjaci i istraživači su zaključili da jedan čas Zumbe, može da podstakne kardiovaskularne i metaboličke reakcije, koje ispunjavaju smjernice intenziteta vežbanja za poboljšanje i održavanje kardiorespiratornih funkcija.
Obzirom na to da je studija testirala samo 16 ispitanika, nema dovoljno dokaza da bi se dostigli zaključci. Ali ovaj test nije prvi koji sugeriše da Zumba nudi niz prednosti, od poboljšanja ravnoteže i snage do povećanja samopoštovanja. Saznajte više o prednostima zdravlja i fitnesa Zumbe na našem sajtu.
 
 
 


 
 
 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost