×
Novosti
SVE ŠTO TREBAŠ ZNATI O BODYPUMP TRENINGU
Lifestyle club

BODYPUMP je trening namjenski osmišljen da vas definiše, tonificira i napravi fit. Kombinacija naučno podržanih poteza, motivirajućih instruktora i sjajne muzike pomaže vam da postignete mnogo više nego što bi ste sami.

ŠTA RADI BODYPUMP?

Efikasnost BODYPUMP-a dolazi od The Rep Efekta, dokazane formule koja iscrpljuje mišiće pomoću laganih težina, dok se radi veliki broj ponavljanja - to je tajna za razvijanje čvrstih mišića.

KOLIKO KALORIJA SE POTROŠI SA BODYPUMP-OM?

Ovim treningom za cijelo tijelo možete potrošiti do 540 kalorija.


KOLIKO ČESTO BI TREBALI DA RADITE BODYPUMP TRENING?

BODYPUMP trening aktivira sve glavne mišiće tako da vam preporučujemo da trening BODYPUMP-a ne radite više od tri puta sedmično i obavezno sa danom pauze između. Dodajte dva ili tri kardio treninga između i oblikujte i tonirajte svoje tijelo u kratkom vremenskom roku.

KOLIKU TEŽINU TREBA DA DIŽEM NA BODYPUMP TRENINGU?

Nema pritiska da trebaš velike težine dizati. Zapravo cijeli trening je osmišljen da dižeš male težine sa dosta ponavljanja.  Kako god neprekidna progresija ključna je za maksimalno iskorištavanje bilo kojeg treninga snage, tako da morate dizati veće težine kako postajete jači. Ako se ne znojite i ako vam nije vruće i ne držite se za zid poslije svake pjesme vrlo je vjerovatno da težina koju dižete je premala i prelagana. Predlažemo vam da izaberete nekoliko pjesama na kojima mislite da možete podizati težu težinu i dodajte dodatnu ploču.  Ako osjetite da težina ugrožava tehniku vašeg izvođenja vježbi  smanjite težinu.


KOLIKO JAKA TREBA DA BUDEM?

U BODYPUMP treningu postoje opcije koje odgovaraju svakom vježbaču.

Ako ste novi na treningu za početak trening radite sa malim težinama, ili čak sa šipkom.  Možda da čak nekoliko treninga radite prvih pet pjesama sa težinom, a poslije bez. Nakon nekoliko treninga primjetit ćete da se vaša snaga  i izdržljivost poboljšava.

ŠTA MI TREBA ZA BODYPUMP TRENING?

Za BODYPUMP čas koristimo šipku, tegove i steper. Za trening obucite udobnu odjeću, i tene koje vam pružaju potporu i stabilnost, flašu vode i peškir.


MOGU LI TRENIRATI BODYPUMP U TRUDNOĆI?

Mnogo žena radi BODYPUMP u trudnoći. Ako ste trudni i želite da vježbate BODYPUMP predlažemo da se posavjetujete  kod svog doktora koji vam vodi trudnoću , jer najbolje zna vaše zdravstveno stanje.  Ako možete razgovarajte sa trenerom prije časa i uputite ga da ste trudni i trener će vam dati opcije koje možete da radit

GDJE MOGU TRENIRATI BODYPUMP?

BODYPUMP možeš trenirati u LIFESTYLE CLUBU. Više informacija potraži na našem rasporedu i probaj besplatno jedan čas FREE PASS.

 Preuzeto:  https://www.lesmills.com


Pronađi kurs RASPORED
 
 
TRENIRAJ BESPLATNO
FREE PASS
 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost