×
Novosti
TOKOM LJETA BEZ TRENINGA: Sedam razloga zašto to nije dobra odluka

Svakog ljeta ponavlja se ista priča – veliki broj vježbača prestane da trenira na dva mjeseca. Valjda su postigli šta su željeli i uživaju u rezultatima. Ali, da li znaš da zbog te pauze svoje tijelo izlažeš mnogo većim naporima i da je za tvoj organizam najbolje da nastaviš.

Pročitaj sedam razloga zbog kojih ti neće pasti na pamet da sada, kad je najbolje, prekineš svoju trening naviku:

KONTINUITET JE NAJVAŽNIJI

Mišići neće sami od sebe ostati lijepo oblikovani. Najbolji rezultati dolaze nakon mjeseci i godina rada. Preko ljeta će se oni jednostavno uspavati, a probuditi mišiće iz “ljetnog sna” biće jako teško.

JEDAN MJESEC PAUZE, DVA MJESECA NAPORNOG RADA

Sav trud i napor koji si ulagao biće bačeni u vodu. Mjeseci rada. Mišići gube formu i oblik i opuštaju se. Također, vratiće se višak sala i masti što će dodatno da oteža posao.


NAVIKE SE TEŠKO VRAĆAJU

Koliko ti je trebalo vremena da stvoriš naviku dolazaka na treninge? Koliko si puta rekao da ćeš krenuti “sutra” ili “u ponedeljak” prije nego što si to stvarno uradio. Sad zamisli da radiš to svake godine kada se završi ljeto.

PREKO LJETA, VJEŽBANJE JE TVOJ NAJBOLJI PRIJATELJ

Čak i ako nemaš problema sa zdravljem sigurno ti se dešavalo da ti zbog vrućine padne pritisak, da imaš vrtoglavicu ili otok. Trening je najbolji ljek za to – pomoći će tvom organizmu da se izbori sa vrućinama.


I 30 MINUTA ĆE BITI DOVOLJNO

Niko ne očekuje od tebe da kampuješ u fitnes centru preko ljeta. Najvažnije je da održiš kontinuitet. Dovoljno je da dođeš i izdvojiš 30 minuta dnevno za vježbanje mišića.

DOĐI I ZABAVI SE

Ljeto je u znaku uživanja i zabave. Čak i treninzi treba da budu “opuštanje”, a ne trka za rezultatima, težinama i ponavljanjima. Oni će doći.


NE PREKIDAJ ONO ŠTO TE ISPUNJAVA

Početci su najljepša stvar na svijetu, dok su ponovni početci samo blijeda kopija. Nemoj da prekidaš ono što te čini sretnim i ispunjenim. Prekinuti sa vježbanjem na dva mjeseca je kao da prekineš druženje sa prijateljima ili da jedeš dobru hranu, samo zato jer je ljeto.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost