×
Novosti
KAKO VAM LJETNE VRUĆINE MOGU POMOĆI DA POSTANETE BOLJI SPORTAŠ
Lifestyle Club

Možda ćete plivati u znoju od vrućine i napora, ali ćete zato postati stroj za izdržljivost.

Iskoristite ljetne vrućine u svoju korist: treniranje po vrućini ima jednake pozitivne učinke na izdržljivost stoji u novoj studiji časopisa Frontiers in Physiology.

Autor studije dr. Ben Lee laboratorijski tehničar na Sveučilištu Bath u Velikoj Britaniji otkrio je  kako trening na visokim temperaturama ima jednak učinak.

Vrućina ne samo da potiče tijelo na proizvodnju većeg broja crvenih krvnih zrnaca, već i prisiljava srce da šalje više krvi prema površini kože kako bi se raspodijelila vrućina, objašnjava Lee. Ako ovo činite dovoljno često, srce će vam postati učinkovitije sa svakim otkucajem.

Lee vjeruje da trening po vrućini povećava izdržljivost i kardio treninzima poput BODYATTACKA.


KAKO MOŽETE REPLICIRATI OVE REZULTATE?

Temperatura u većini teretana je oko 20 stepeni. Intenzitet neka bude lagan. Vrućina trenutno podiže otkucaje srca i počinjete brže disati zbog čega vam aktivnost predstavlja veći izazov nego kada su temperature niže.

Što se napora tiče, na ljestvici od 1 do 10, držite se broja 4. Trebali biste moći disati na nos i biti u mogućnosti razgovarati. Zato u BODYATTACK treningu postoje lakše opcije.

Na trening krenite dobro hidratizirani i pratite osjećaj žeđi cijelo vrijeme. Lee predlaže da pijete vodu svaki put kada osjetite žeđ tijekom treninga.



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost