×
Novosti
POMAKNITE SVOJE LIMITE UZ PERSONALNOG TRENERA
Uspješne priče

Za veću motivaciju pročitajte inspirirajući intervju jednog od naših članova, kojem je personal trener promijenio život.

 

OSTAVIO CIGARETE, UZEO TRENERA

"Jedno vrijeme sam sam trenirao, ali zbog raznih obaveza nisam uspio razviti redovnu rutinu. Zato sam se odlučio da ipak zatražim pomoć da u što kraćem periodu dobijem maksimalne rezultate. Imao sam zdravstveni razlog jer sam imao povredu sa skijanja. Krenuo sam prvo na plivanje, ali su mi i oni nakon vremena preporučili da počnem sa nekim vježbama u teretani. Sada sam se toliko navukao na ovo da to smatram rutinom. Personalni trener zaista pomaže kod motivacije jer upravo je ona mnogima najveći problem. Lični trener nema milosti za vaša prenemaganja i izgovore koji nemaju opravdanje", navodi razloge angažovanja ličnog trenera Edin Mehić. 

"Ja sam ovdje već godinu i po dana, dva do tri puta sedmično ne duže od sat vremena. To je sasvim dovoljno i pomoglo mi je da dođem do željenog i zdravlja i izgleda. Iskreno, nisam mislio da ovo mogu postići. Lični trener vam pokaže da su vaši limiti puno viši nego što mislite. Prezadovoljan sam rezultatima. Ako ljudi žele da postignu rezultate i svoje zdravlje dugoročno dovedu do najvišeg nivoa, mislim da je to jako teško bez personalnog trenera", dodaje Mehić. 

"Znam da je mnogima problem cijena, ali stvarno mislim da bolje investicije nema. Što se mene lično tiče, ja sam ostavio pušenje i taj budžet sam iskoristio za ličnog trenera", kaže Mehić. 

PLES OBUZDAVANJA SNAGE

Na pitanje kako je primati naređenja od žene ličnog trenera, Mehić kaže da razlike nema. 

"Imao sam i muškarce i žene kao lične trenere, ali razlike nema. Jedino me zanima stručnost i predanost i posvećenost poslu, mada žene nekada znaju biti okrutnije . I supruga često dođe pa smo svi kao familija. Doduše, ona ipak rjeđe dolazi jer sam ja stvarno postao fanatik", kaže Mehić.

ODNOS LJUBAVI I MRŽNJE

"To je odnos pun mržnje i ljubavi. Trener vas zna dovesti do slabosti i izgubljenosti i to nisu prijatne emocije, ali poslije su naravno oni lijepi trenuci kada se vide rezultati treninga. Vrlo je važno što vam lični trener nikad neće dozvoliti da pretjerate, što zna biti zamka jer vas zna ponijeti početna snaga entuzijazma i optimizma kada mislite da sve možete. Ovo je kao neki ples obuzdavanja snage, odnosno pomjeranja limita. To se meni sve dešavalo kada sam radio jer sam se znao opterećivati dok se ne povrijedim. Bude tu scena i vrištanja i tješenja", slikovit je Mehić. 

Iako to nije uvijek slučaj, treba svakako napomenuti da je jedna od velikih prednosti rada sa ličnim trenerom mogućnost zakazivanja treninga u terminima koji vama odgovaraju, prije posla, poslije posla...

 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost