×
Novosti
NA PRAVOM MJESTU CVIJEĆE CVJETA NAPROTIV UVENE KAO TVOJA ŽELJA DA SE POKRENEŠ. OTKRIJ KOJE JE TVOJE PRAVO MJESTO!
Lifestyle Club

Drugi ključni faktor je, bez sumnje, MJESTO ili bolje rečeno ambijent.

Ulaziš u fitness centar, pozdraviš se, ali niko ti ne odgovara. Sekretarica na recepciji nastavlja da skroluje po mobitelu, ne podižući pogled dok se ne približiš i malo glasnije ponovo pozdraviš i zatražiš informacije.

Ona, suhoparno i s iznerviranim tonom jer si je omela kaže: "Izvolite/recite!"

Ti zatim pitaš šta nude i kolika je cijena.

Ona izvlači raspored s nepoznatim imenima i cjenovnik s hiljadu varijanti kao letak iz nekog jeftinog restorana i to je to.

Ti ćeš reći: "Razmislit ću", i otići ćeš u još 2-3 kluba u blizini i uporediti cijene. Naravno, kada su svi isti, ne očekuješ ništa drugačije.

Kaže se da "po jutru se dan poznaje", i jeste tako.

Na kraju odlučiš gdje ćeš uložiti svoje vrijeme i novac, platiš i kreneš.

Uđeš u svlačionicu i osjećaš se neugodno jer te druge gledaju, procjenjuju kako izgledaš i koje tene i tajice nosiš. Već bi izašla, ali se ohrabriš i uđeš u salu gdje su sprave.

Sala je prepuna sprava za koje ne znaš ni kako se zovu, a kamoli kako se koriste. Sekretarica je rekla kad si platila da će ti neko pomoći, ali nigdje ni traga od toga.

Uspjevaš naći trenera koji je zauzet s nekom lijepom curom, a ti se stidno približavaš da kažeš da si nova i pitaš šta bi trebala raditi. On ti kaže: "Hajde na traku, sad ću!", i nastavi pričati svoje.

Ideš na traku, zbunjeno gledaš sve one dugmiće i brojeve i na kraju skontaš da pritisneš START i kreneš. "Wow, uspjela sam!", misliš. Prođe tako 5 minuta, 10 minuta, 20 minuta. Umoriš se od dosade i pritisneš STOP! Siđeš, noge ti malko klecaju, i ponovo ti manta, a zatim ideš kod trenera koji ti daje trbušnjake koje si radila kod kuće i skine te s dnevnog reda.

Ne odustaješ još i misliš da fitness nije za tebe, možda ćeš se bolje snaći na grupnim časovima. Svi desno, a ti lijevo, pola ne možeš uraditi, trenerica cijelo vrijeme broji i viče, naprijed "sinhronizovana plesna grupa" koja zna sve, a ti ništa ne vidiš. Kraj.

Slijedeći dan ne možeš ustati od bolova u leđima i zbog upale.

Ali najgore je kad uzmeš telefon i vidiš na društvenim mrežama objavu od trenerice ili teretane gdje sebe vidiš crvenu kao papriku, raščupanu, kako nisi mogla pratiti, kako si izgledala smotano naspram drugih, i rečenice tipa "ekstra trening večeras, svi su izvukli zadnje atome snage! Dođite ponovo sutra u 18:00h."

Jesu li to mjesto i način koji tebi odgovara?

Za pojedine žene, samo korak u teretani je veliki uspjeh jer dugo razmišljaju o tome, a najmanje što mogu očekivati je pažnja i poštovanje. Upravo zbog toga želimo da ti posvetimo adekvatno vrijeme, da čujemo tvoje razloge, šta se danas promijenilo u odnosu na jučer, koju nelagodu osjećaš, koje su ti bile prepreke u prošlosti, i da analiziramo cijelu situaciju zajedno i pronađemo najbolje rješenje za tebe.

◾ Od recepcije do trenerice, preko asistentice, sve se vrti oko tebe, i ti si naš centar kao individua. Druge žene znaju kako ti je jer su i same prošle kroz to, druželjubive su i podržavaju te na tvom putu ka zdravlju i dobrobiti. Njima nije važno kako izgledaš i koju opremu nosiš.

Život te već malo-malo trpi na različite načine, postavlja ti izazove i stavlja te pod pritisak. Za nas, Fitness je tvoje sigurno, zdravo i lijepo mjesto gdje možeš biti svoja, raditi nešto za sebe i osjećati se dobro i opušteno, sve ostalo ostavi vani.

◾ Nikada nisi sama, i kada dođeš u klub, trenerice te čekaju na tvom prvom dolasku, znaju tvoje ime, predstave se tebi i svim novim vježbačicama. Analiziraju tvoje stanje i daju ti glavne upute i program s kojim bi trebala početi. Trenerice na svim grupnim časovima opisuju vježbe koje treba raditi, i tokom treninga ne viču bez razloga, već te usmjeravaju kako smanjiti ili povećati intenzitet. Zato rade ono što rade.

Kao cvijet kada mu ulijevaš vodu i stavljaš na adekvatno mjesto, na svjetlost ili sunce, cvjeta, tako i ti možeš procvjetati, promijeniti se i unaprijediti se na adekvatno mjesto i efikasne strategije.

Piši nam direktno na Messenger ili na naš Viber broj: 0603556160. ☎

ŽELIM ZAKAZATI MOJ PRVI STRATEŠKI SASTANAK.

Dan: ______

Vrijeme: ______

Kreni da živiš najbolje što možeš, uključujući kretanje i zdrav stil života.

Na našem YouTube kanalu možeš pratiti PILULE DOBROBITI i za početak možeš krenuti sa vježbama koje možeš raditi kod kuće. 5 minuta će ti biti dovoljno, a kad osjetiš da bi mogla nešto više, onda nas kontaktiraj.

Pridruži nam se u grupi ŽENA U FORMI na linku ispod i odvoji kvalitetno vrijeme za sebe i svoje zdravlje.

                              

Ne treba puno vremena, samo organizacija. Ne treba motivacija, samo navika.

Znamo kako se to radi, sada je na tebi da napraviš prvi korak.

Čekamo te❗

Kreiraj svoju najbolju budućnost na najbolji mogući način❗ 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost