×
Novosti
USPJEŠNA PRIČA MELISA - NEDOSTATAK VREMENA I POSLOVNIH OBAVEZA NISU VIŠE PREPREKA. TAKO SAM UVELA PROMJENU U SVOJ ŽIVOT!
Lifestyle Club

Da si sve vrijeme koje si bacala, kako bi  dokazala da to ne funkcioniše za tebe,  iskoristila da odlučno primjenjuješ svaku strategiju i svaku akciju koju smo podijelile s tobom,  šta bi se dogodilo u tvom životu?

Možda će ti reći neka koja je to već uradila. 

Naprimjer Melisa o kojoj možeš čitati u članku ispod ili stotinama žena koje su ostavile svoje svjedočenje na našem page-u ali...

Svakako moraš znati da tvoj uspjeh ovisi o tvojim izborima.

-Koji određuju tvoje strategije

-Koji određuju tvoje postupke.

-Koji određuju tvoje rezultate.

Samo provjeri svoje rezultate kako bi shvatila je li odgađanje bilo pravi izbor.

Dobra stvar je što još uvijek imaš vremena za promjenu. 

◾◾◾

Da nam se predstaviš i kažeš kratko o sebi:

Ja sam Melisa (29) i članica sam Lifestyle Cluba 8 mjeseci. Bavim se poslom koji uključuje mnogo sjedenja i rada za računarom, ali se trudim da se u slobodno vrijeme bavim raznim sportskim i fizičkim aktivnostima: pored treniranja u Lifestyle Clubu, često plivam, prakticiram yogu, bavim se plesom i drugim aktivnostima.

Da li postoji jedan poseban momenat u kojem si sebi rekla "dosta je sada!" Hoćeš li nam ispričati šta se desilo i šta te je ustvari pokrenulo da počneš vježbati? 

Iako se trenutno bavim raznim sportskim aktivnostima, to nije bio slučaj prije 8 mjeseci. Nakon dužeg perioda neredovnog treniranja, shvatila sam da je došlo krajnje vrijeme da se pokrenem i pokušam na neki način ustaliti svoje treninge. Shvatila sam da je najbolji način da se učlanim u teretanu i potražim pomoć da prevaziđem samu sebe.

Da li si ranije vježbala? Zbog čega si prekinula?

Sport je uvijek činio bitan dio mog života, ali su nedostatak vremena i previše poslovnih obaveza utjecali na to da sve manje vremena posvećujem treniranju. 

Koje su tvoje želje i nelagode koje bi željela postići ili riješiti kroz fizičku aktivnost? Zašto?

Bavim se fizičkom aktivnošću sa željom da uspostavim rutinu u treniranju koja će mi omogućiti da budem u formi, da se bolje osjećam i da doprinesem svom psihičkom i fizičkom zdravlju.

Kako se osjećaš poslije treninga?

Poslije treninga se osjećam odlično: opušteno, snažno i ispunjeno, znajući da sam učinila dobru stvar za sebe.

Kako se tvoji treninzi u Lifestyle Clubu razlikuju od drugih oblika vježbanja koje si do sada probala?

Ono što najviše razlikuje treninge u Lifestyle Clubu i ostale je individualizirani pristup svakoj članici. Od samog učlanjenja, osoblje teretane je usmjereno na članicu kroz konsultacije, osmišljavanje trening programa u skladu sa personalnim željama i potrebama, kontinuirano praćenje napretka i ažuriranje trening programa, te davanje feedback-a. Osim toga, teretana nudi razne opcije treninga - grupne i individualne - kao i korištenje svih njenih resursa bez ograničenja.

Koji su najveći benefiti koje si primijetila otkad si počela vježbati u odnosu na prve dane?  

Nakon 8 mjeseci kontinuiranog treniranja, kao najveći benefit bih izdvojila poboljšano opće zdravlje: osjećam da imam mnogo više energije, snage i izdržljivosti, ali i samopouzdanja i zadovoljstva sa vlastitim sposobnostima i postignutim ciljevima. 

Kako tvoji treninzi utiču na tvoj svakodnevni život i produktivnost?

Treninzi u Lifestyle Clubu utječu pozitivno na moj svakodnevni život i produktivnost i to na način da doprinose višku energije i boljem općem zdravlju. Također, treninzi mi pružaju priliku da se odmorim od raznih stresnih aktivnosti kojima se bavim tokom dana, što doprinosi mom uspješnijem nošenju sa stresom.

Da li imaš omiljene vježbe ili treninge koji ti posebno gode? Zašto?

Trenutno sam usmjerena na individualne treninge obzirom da sam uz pomoć trenerice dobila odličan program koji kontinuirano unaprijeđujemo i koji me motivira da redovno treniram. To mi je posebno bitno jer sam prethodno imala problem sa gubitkom motivacije i kontinuiteta. Pored toga, jako sam zadovoljna kako su koncipirani grupni treninzi, te se trudim da barem jednom sedmično pohađam grupni trening.

Na koji način aktivan stil života utiče na tvoje samopouzdanje i sliku tijela?

Aktivan stil života značajno i pozitivno utječe na moje samopouzdanje obzirom da sam posvećena ispunjenju postavljenih ciljeva i uočavam kontinuiran napredak u tome. Uzastopno vježbanje doprinosi da se osjećam snažnije, samopouzdanije i ljepše u vlatitom tijelu, razvijajući na taj način bolju sliku o samoj sebi.

Kome i zašto bi preporučila baš Lifestyle club?

Lifestyle Club bih preporučila svim ženama koje žele da naprave jednu sveobuhvatnu promjenu u svom životu. Uz podršku i savjete stručnjaka i drugih žena koje su se odvažile i krenule ovim putem, mnogo je ljepši osjećaj započeti promjenu u svom životu i uspostaviti novi i zdraviji stil života. 



 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost