×
Novosti
RAZLIKE KOJE TREBAŠ PREPOZNAT AKO ŽELIŠ NAPREDOVATI!
Lifestyle Club

Što se trenutne "definicije" fitnessa tiče, mogu ti samo reći da si potpuno u pravu ako misliš da fitness nije za tebe.

Fitness je beskoristan ako ga ne radiš 3/4 puta sedmično najmanje po sat i pol

Fitness ne dovodi uvijek do željenih rezultata.

Fitnes je naporan, dosadan i oduzima vrijeme.

To itekako vrijedi ako je riječ o onome što danas većina žena tumači kao fitness, a to je sudjelovanje na napornim grupnim časovima, provođenje sati na treninzima, poređenje

sa ultra sportskim djevojkama u uskim tajicama i full našminkane.

S druge strane, sve dok gledaš samo fitness klubove koji rade sve za svakoga, punih mašina i koja ubacuju masu žena da popune sale i kurseve preko svojih kapaciteta, sasvim je normalno da je to tvoja ideja o fitnessu takva kakva jeste.

Istina je, međutim, da postoje razlike između fitnesa a Fitness koji ti je potreban nema nikakve veze sa svim ovim.

Zapravo, cilj bi trebao biti da se osjećaš bolje, oslobodiš se stresa, eliminiraš bolove u leđima i družiš se u inspirativnom okruženju s normalnim ženama poput tebe koje imaju porodicu, posao i brojne obaveze koje trebaju obaviti svaki dan i u svemu tome uspjele su.

Zapravo, ako ostaneš pri svojoj ideji o fitnessu, nećeš pronaći fitness koji ti odgovara i uspoređivat ćeš uvijek na osnovu cijene.  Biraš između Fitness kompanija koje vode okrutnu bitku između sebe za cijene koja će te namamiti da se uključiš pa tek onda da se pokajaš zbog  njihove nepostojeće usluge.  Kupiš po najnižim cijenama, a nisi svjesna da kopaš sebi rupu u koju ćeš pasti. Kako se kaže "koliko para toliko muzike"


Kako to možeš izbjeći?

Identificiraj mjesto koje odgovara preciznim standardima i zadovoljava tvoje potrebe.


Kako to možeš učiniti?

1. Prikupi informacije

Mogla bi početi prikupljati informacije o odabranim Fitness centrima.

Pogledaj sadržaj koji objavljuju na društvenim mrežama, poslušaj iskustva drugih žena koje su isprobale uslugu ili jednostavno pročitaj recenzije.

2. Posjeti lično odabrani fitness

Kad ulaziš kroz vrata odmah primijeti kakvu dobrodošlicu su ti pružili. Kažu da "Od jutro se dan prepoznaje". Pogledaj ko posjećuje klub  kako razgovaraju s tobom i između sebe.

3. Testiraj 

Ne radi se samo o treningu općenito, već o pokušaju promjene sebe, svog načina života, stvaranja novih navika. Radi se o tome da budeš "vođena" na ovom putu, a ne prepuštena sama sebi. Pronaći svoje mjesto gdje ćeš se osjetit slobodnom biti ono što jesi, dobrodošla i praćena onako kako zaslužuješ. Ne samo na riječima nego konkretnim postupcima.

Izađi iz nezadovoljstva u kojem si svaki dan zaglavljena;

Proširi vidike i živi život punim plućima.


Šta čekaš? 


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost