×
Novosti
RAT SVJETOVA
Lifestyle Club

Ne zaboravi da nije zlato sve što sija.

Uz 28 godina bavljenja fitnesom,  često sam mogla vidjeti da se iza savršenog tijela pogotovo onog koje vidiš na FB i Instagramu, krije "mandža" koju ti niko ne želi otkriti.

Iza tijela fitness manijaka, fitness modela i influenserice kriju se ozbiljni zdravstveni problemi.

Slomljena ramena i koljena, diskus hernija, slomljeni ili oštećeni ligamenti i idemo do unutrašnjih probavnih problema, disbalansa, bubrega i tako dalje i tako dalje...

Često vidim i na društvenim mrežama kako dijele njihove "muke", zdravstvene probleme, bolničke krevete, rehabilitacije itd.

  

Šta reći?

"Loš sok u dobrom tetrapaku"


Ispuhani u svakom smislu, počevši od svog ega i svog narcizma, moleći se da vrati ne svoju fizički formu, već funkcionalnost svog tijela.

Zamisli da su sve ove probleme uzrokovale sebi sa nemogućim treninzima i suludim dijetama.

Tjelesna aktivnost koja je trebala osigurati dobru fizičku kondiciju i zdravlje svela ih je na nulu.

Znam kako je. Nakon nekoliko godina kurseva, također sam imala problema sa koljenima i ramenima zbog istrošenosti.

Često sam vodila kurseve samo sa jednom rukom i suznim očima od bolova jer je druga bila potpuno blokirana. Operisala koljeno (križni ligament), ali budući da je posao to zahtijevao, nastavila sam u tom smjeru godinama dok nisam okončala projekat Lifestyle Cluba.

Lifestyle Club je sažetak puno godina rada gdje prenosim znanje o metodama koje se trebaju pratiti, a iznad svega da izbacim škodne metode koje se ne smiju raditi da bi se osjećala dobro.

Treniranje svaki dan, s velikim opterećenjem bez dana odmora nije samo kontraproduktivno za tvoju fizičku spremnost, već je štetno i opasno za tvoje zdravlje kao sve što nije u skladu sa tvojim fizičkim stanjem i potrebama.


Sasvim sigurno znam o čemu govorim.

Pretjeranost ih je dovela do toga da se osjećaju loše.


Isto tako, ne činiti ništa konkretno za svoje fizičko i mentalno zdravlje i kondiciju  dovest će te na isto uništenje ako ne i gore.

Izležavati se na trosjedu kao stogodišnja nana, nakon višesatnog sjedenja pogrbljena na kancelarijskoj stolici odmah ujutro nakon što si ustala iz kreveta je smrt.

Krevet+uredska stolica+ fotelja i izračunaj koliko si vremena dnevno fizički neaktivna.

Skraćivanje zglobova, bolovi u leđima, nesanica, gastritis, povećani rizik od raka, bolesti srca i sve loše stvari za koje je znanstveno dokazano da su posljedica sjedilačkog načina života...


Rat između dva svijeta.


U životu ne volim biti u sredini i stoga sam odlučila pomoći ženama koje vode sjedilački način života i pomoći im da se osjećaju bolje nego danas.

99% Fitnessa bavi se svijetom fanatika, a ja sam odlučila biti 1% i baviti se normalnim, zaposlenim ženama, suprugama, majkama i kćerima koje se žele osjećati bolje.

Ne za "instagram" ili "fejsbuk" nego za živjeti pravi sretan, zdrav i život pun energije.


Svijet u kojem žive:

Žene koje žele pronaći ravnotežu između dnevne obaveze i kretanja.

Žene umorne od toga da same sebe i druge uvijek stavljaju na zadnje mjesto.

Žene koje se žele fizički i psihički osloboditi svih svojih neudobnosti i krenuti postupno, svojim potrebama prilagođenim i jednostavnim putem, daleko od svijeta u kojem se moraš ubijati iscrpljujućim i opasnim vježbama.


Ovaj svijet gdje žive hrabre žene koje, iako nikada nisu trenirale u teretani ili to rade povremeno, žele promijeniti svoju trenutnu situaciju bez straha i kompleksa.

Žene koje to žele učiniti s vedrinom, inteligencijom i ravnotežom.


Sve ostalo je out/van!

U svakom smislu.


Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost