×
Novosti
ALADINOVA LAMPICA
Lifestyle Club

Krenula sam da ulazim u svlačionicu kada su me dvije članice koje poznajem godinama pitale:

"Giovanna, ali ti si uvijek ista, nikako se ne mijenjaš. Kako ti to uspijeva?"

"Kako održavaš liniju?"
Uz osmijeh odgovaram:
"To je borba!"


Kada sam bila mlada, jela sam kao da sutra ne postoji jer je moj dan zapravo započinjao rano s prvim ličnim treningom u 5:00h ujutro i nastavljao do ranih poslijepodnevnih sati. Zatim sam vodila 4-5 kurseva dnevno. Od grupnih treninga u Orbicu, Aqua gym-u na termalnoj rivijeri do aerobnih kurseva i kurseva za tonifikaciju. Ukratko, ja sam isto nešto pomalo radila.


Sada ne samo da se moj posao više ne oslanja na moje noge, već na moj mozak koji zapravo troši drastično manje kalorija dnevno, a koliko god bila umorna vrlo dobro znam da sam sjela i ne pika se, to nije ista vrsta umora niti potrošnja.
Zamisli da moj apple watch zna da me "grdi": "Vrijeme je za ustajanje! Možeš ti to"


A ja: "Ma nemoj!" hahahaha, pa možeš zamisliti (dobro je da mi korake i kalorije odbrojava, inače bih se baš pitala koliko sam bila aktivna i šta sam potrošila do sada). Ne treba ni tebi gatara ili apple watch da saznaš da si se slabo kretala. Realno!


... Zatim godine, pa metabolizam... ukratko, borba sa kilogramima.

Možeš zamisliti da se još uvijek nisam pomirila sama sa sobom i sa činjenicom da više ne mogu jesti kao prije, tako da te potpuno razumijem i nalazimo se na istom brodu. 

Na ovu činjenicu me podsjeća garderoba prije nego vaga.
Tajna je u tome što nikada ne prelazim više od 2-3 kg i kada to radim odmah povučem kočnicu. Realno sada mi je puno teže skinuti nego prije, te zato planiram od ove godine da pređem na 1-2kg dok se ne uhodam u novi ritam.


Često kažem da bih imala Aladinovu lampu jedna od tri želje bila bi mi da jedem i ne debljam se.

Ali bajke ne postoje i ja nisam duh iz Aladinove lampe pa...

Kada si mlada, uspijeh je izbjegavanje onoga što svi drugi rade. Izbjegavanje belaja, poroka, gubljenja vremena, alkohola, debljanja na kauču, zaglupljivanja uz televizijske programe i serije, video igrice (pikaju se i one koje imaš na mob), droge itd...


Kada si starija, radiš ono što drugi ne rade. Zasučeš rukave i predano radiš, učiš, bacaš se u nešto novo, prihvataš izazove, ustaneš sa fotelje, radiš ono čega se drugi boje, ostaviš loš posao da bi pokrenula vlastiti posao, njeguješsvoje snove protiv mišljenja "sveznalica" i onih koji te pokušavajuzaustaviti ili sabotirati.


Pređimo sa izbjegavanja gluposti na traženje djelovanja.

99% žena nikad ne prelaze u djelovanje jer su ostale "budalice" u prvoj fazi života.

A ako si dio onih 1%, pazi da je pravi izazov ostati u ovom procentu, a ne samo postići!

A ti šta radiš da bi bila sretna i zadovoljna?

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost