×
Novosti
MINI KARDIO TRENING ZA EKSPRESNI REZULTAT

Kako da učinkovito odradiš kardio trening kod kuće s vlastitom težinom? 

Na jednostavan način! 

1. Obuci tene

2. Odaberi muziku koja ti se sviđa

3. Radi video snimak koji ti je lična trenerica pripremila

Između obaveza na poslu, obaveza oko obitelji i željom za društvenim životom ponekad ponestane vremena za odlazak u Fitness ili studio za vježbanje što ne mora i ne smije biti razlog i/ili izgovor za preskakanje tvoje dnevne doze fizičke aktivnosti. 

Trening se uvijek može odraditi u tvojoj dnevnoj sobi ili dvorištu, bez rekvizita. 

U razgovoru s članicama primijetile smo da se javlja problem kako napraviti kardio trening kod kuće i koje vježbe iskombinirati za kardio trening.

Vlastito tijelo može ostvariti dovoljan otpor da bi vježbe bile teže i lakše za izvođenje, a time je dobar trening moguć i osiguran. 

Naravno, težina tijela je u svakoj vježbi konstantna, ali promjenom položaja, brzine izvođenja, položaja i poluga možeš vježbu otežati ili olakšati, odnosno, postići viši i niži intenzitet vježbanja. 

  • Kardio trening ili tačnije kardiorespiratorni trening je trening koji se sastoji od većeg broja ponavljanja određenih pokreta koji su najčešće povezani preskakanjem, trčanjem ili velikom frekvencijom promjena položaja ili pokreta. 


Cilj ovakve vrste treninga je pozitivan utjecaj na tvoje:

  •  srce i pluća (kardiovaskularni i respiratorni sistem), 

  •  prekomjerna težina (redukcija potkožnog masnog tkiva)

  •  "mlohavo" tijelo (poboljšanje mišićne definicije.)

 

Jel dovoljno sada da se pokreneš 5 minuta?


1. JUMPING JACKS – početni položaj stojeći, postavite ruke na kukove, noge u širini kukova, uradite skok raširite noge, ruke podignete iznad glave, vratite se u početni položaj

 Oprez – skok izvodite mekano na prste

 Vježbu izvodite 30 sec


2. PODIZANJE NOGE – početni položaj stojeći, noge u širini kukova, ruke iznad glave, podignete jednu nogu od podloge rukama idete ispod noge, vratite se u početni položaj i ponovite isto sa drugom stranom

 Oprez - vježbu izvodite oprezno bez davanja opterećenja na donja leđa

 Vježbu izvodite 30 sec


3. CIK - CAK SKOKOVI - početni položaj postavite noge u širini kukova, ruke ispružene pored tijela, uradite skok raširite noge jedna noga je savijena i suprotnom rukom dirnemo petu te noge, drugu nogu ispružimo, vježbu izvodite naizmjenično

 Oprez - leđa zategnuta

 Vježbu izvodite 30 sec


4. STEP – početni položaj stojeći, ruke zategnemo pored tijela, noge u širini ramena, blagi pretklon, step izvodite na prstima

 Oprez – step izvodite mekano na prstima

 Vježbu izvodite 30 sec

Ako nije ti do gubljenja vremena samoj jer ne znaš odakle početi, ali svakako želiš bolje oblikovati svoje tijelo, smanjiti kilograme ili smanjiti bolove u leđima trebaš odvojiti vrijeme za sebe i tražiti našu pomoć. 

Nemoj se nadati da ćeš to postići, jer nada nije rješenje, možeš odlučiti da se osjećaš bolje i raditi na tome. 

Naša lična trenerica ti je na raspolaganju, godinama pomaže ženama da se osjećaju bolje, te zato zakaži svoju prvu besplatnu konsultaciju kako bismo te upoznale i dale adekvatno rješenje za tvoje nelagode. 


Koliko god si probala, uvijek vrijedi ići naprijed ne odustati od svoje sreće i zadovoljstva. 


Kontaktiraj nas na messanger, na viber br. 060 355 6160 ili na linku ispod izakaži svoj prvi sastanak sa zdravljem!


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost