×
Novosti
ŽIVOT JE 10% ŠTA TI SE DEŠAVA A 90% KAKO REAGUJEŠ
Lifestyle Club

Ono što se događa je nešto strašno, loše, nezamislivo, zastrašujuće, tragično.


Da znam, a znaš li onu smiješnu stvar?

Jeste da je to praktički za sve, za koga više, neko manje, ali svi mi doživljavamo istu stvar,nisi sama, zato znamo kako se osjećaš.

Ali ono šta ti se dogodi, to ne možeš kontrolirati, ne možeš sama to predvidjeti niti odlučiti za to.

Ono što doista čini razliku u životima pojedine žene nije da su neke sretnije, jer se njima događaju divne stvari, a druge manje, jer im se događaju grozne stvari, razlika ih čini kako žene reagiraju na ono što im se dogodi.

Ovdje je razlika, ne u onome što ti se događa već u načinu na koji reagiraš.

A sada, kad smo svi u istom čamcu, na tebi je da odlučiš, jer sad se Corona virus dogodio svima, svima je loš momenat.

Ali kako izaći ovisi o tebi?

COVID-19 se ne može kontrolirati, ili bolje rečeno, nije do tebe, prema ovoj situaciji  trebaš samo pristupiti oprezno i zaštitit se, ali nisi ti ta koja bi mogla pronaći rješenje za to.

Šta možeš učiniti? 

Postoje dva rješenja:

1. plakati, očajavati, žaliti se, suditi o izborima (koji će uvijek biti pogrešni) vlade, države, regija itd.

2. vodi računa i reaguj, pokušaj vidjeti šta ti je možda pružio ovaj trenutak, iskoristi svaku sitnicu, priliku i pokušaj ovaj trenutak iskoristiti za svoj lični rast, napravi nešto lijepo, pomozi nekome, ofarbaj kuću, uči, vježbaj, razmišljaj o novim projektima rada, pohađaj kurseve. 
Popis je vrlo dugačak.

Sad je na tebi kao i uvijek.

Isti problem, potpuno drugačija rješenja koja mogu promijeniti sudbinu tvog života.

Dakle, nemoj kriviti virus, odaberi šta želiš, ali znaj da je izbor tvoj, i da to ne ovisi o virusu, da nisi jadna žrtva ili marioneta od ko zna koje sudbine, nego ti si kontrolor, to si ti ta koja mora nacrtati svoju sudbinu.

Dakle, ako želiš učiniti nešto dobro, znat ćeš da je briga o svom zdravlju danas najvažnija, da je vježba u osnovi zdravog života, danas da zbog stanja u kojem živimo pogoršavamo navike i metabolizam s posljedicama za zdravlje.

Zatim napravi prvi korak, nekoliko minuta dnevno kako bi se osjećala dobro i ponovno aktivirala sve mišiće, cirkulaciju, artikulaciju, um, dah, sve!

Kako?

Započni sa nama, pridruži se našoj grupi ŽENA U FORMI i prati naše live kurseve koje nudimo svaki dan i pripremimo se da se vratimo u naše omiljeno mjesto.



Počelo je odbrojavanje a u međuvremenu čekamo te sa druge strane!



Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost