×
Novosti
10 min. trening za sagorijevanje masnoće.
LIFESTYLE CLUB

Da li si u ovim danima primjetila, da otkad si u izolaciji, da si dobila koji kilogram?

Bojiš se da ćeš se tokom Ramazana još više udebljati? Misliš da će ti post pomoći da skineš višak? 

Onda, obavezno, nastavi da nas pratiš ovih dana, jer ćemo ti dati korisne upute kako bi držala situaciju pod kontrolom bez prevelikog opterećenja i maltratiranja. 

Danas, lična trenerica Amra će ti pokazati kako uraditi kratak i efikasan kardio trening. 

Kardio trening, kao što ti je poznato, je najefikasniji način za skidanje masnih naslaga, postizanje i održavanje kondicije. Kardio-vježbe i efikasan program treninga su neophodni za svaku ženu, jer podstiču sagorijevanje masnoća, ali su ujedno dobre i za cjelokupno zdravlje organizma.  

Također, ako dugo nisi vježbala, postiš ili nemaš snage za duge i duge treninge, ova mini rutina kardio treninga će ti sigurno pomoći i zapamti da ih uvijek možeš prilagoditi svojim mogućnostima. Kardio trening podrazumijeva bilo koju vrstu vježbanja gdje srce dostiže od 60 do 85 posto od maksimalnog broja srčanih otkucaja. 

Kada srce radi u tom opsegu onda govorimo o kardio ili aerobnom treningu. U skladu sa tim pokušaj uraditi ove vježbe odgovarajućom brzinom. 

Ne trebaš se zadisati, ali ne treba ni da ti bude previše jednostavo njihovo izvođenje. 

PT Amra u ovom videu će ti pokazati kako se rade ove vježbice i na taj način omogućiti da kardio trening uradiš sama kod kuće. 

1. ČUČANJ SA PULSIRANJEM 

- Početni položaj – spetno, ruke na kukove ili ispred sebe. Raširiti noge u stranu u širini ramena, spuštati se u čučanj sa pulsiranjem 3 x i vraćati nazad.  

OPREZ 

– stisnuti stražnjicu, paziti da koljena ne prelaze stopala. 

2. POLUČUČANJ SA KORACIMA I SKOKOVIMA  

- Početni položaj spustiti se u polučučanj, ruke postaviti na kukove ili ispred sebe. Koračati prema naprijed i uraditi dva skoka nazad. 

 OPREZ 

– stisnuti stražnjicu, ispraviti leđa. 

3. ČUČANJ SA UNAKRSNIM STOPALIMA 

- Početni položaj postaviti stopala u širini kukova, ruke pored tijela. Izvoditi unakrsne skokove stopalima i nakon toga uraditi čučanj. 

OPREZ 

– paziti na položaj koljena. 

Vježbe izvoditi 10/15 ponavljanja ili po 1 minut 2 kruga. 

Podsjetimo da je kardio trening najbolje započeti jutro, jer tako ćeš podstaći organizam da ubrzano sagorijeva kalorije u toku cijelog dana. 

Za jutarnji kardio trening važno je da bude niskog intenziteta.  

Ako postiš onda je najbolje raditi pola sata pred iftar, jer ne smiješ izgubiti snagu, tečnost i energiju koji su ti potrebni za cijeli dan. 

Zašto bi to uradila? 

- jačaš imunološki sistem 
- ubrzavaš metabolizam 
- jačaš srce i pluća  
- smanjuješ broj otkucaja srca u stanju mirovanja  
- izbaciš negativnu energiju, doprinosiš smanjenju stresa 

- povećavaš priliv krvi u mozak, što poboljšava koncentraciju. 

Da li su dovoljno dobri razlozi da počneš danas? Najčešće kardio vježbe su hodanje, trčanje, vožnja biciklom, plivanje, trčanje na traci, stepenice, preskakanje konopca.  

Naravno, možeš napraviti kombinaciju ovih aktivnosti, ali najbolje će biti večeras uz naše live treninge u grupi  ŽENA U FORMI 

 Čekamo te! 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost