×
Novosti
6 POTEZA ZA ZATEGNUTU UNUTRAŠNJU STRANU BUTINA
LIFESTYLE CLUB

Sve žene žele da imaju atraktivne, zategnute i jake butine.

Uglavnom žene imaju problema sa unutrašnjom stranom butina. Ovih šest poteza će ti pomoći da zategneš butine i da se osećaš sigurno u svojim omiljenim suknjama i haljinama.

Zato na noge i počni sa ovim vježbama!

Vježba br. 1

 



Ova vježba je nevjerovatna za tvoje noge i unutrašnju stranu butina. Jednostavno zauzmi pozu sa razmaknutim nogama i drži ruke ispred grudi tokom vježbe zbog ravnoteže. Lijevo koljeno je savijeno, čučanj dolje i polako klizi desnom nogom u stranu. Dok polahko ispravljaš nogu, gurni desnu nogu nazad. 

Uradi 3 serije po 10 ponavljanja sa svakom nogom.

Vježba br. 2



Lezi na jednu stranu, drži donju nogu ravno, dok je druga noga savijena. Ruka je ispod glave i koljeno je na podu. Podiži nogu i udahni i izdahni uz istovremeno spuštanje noge dolje. Drži tijelo mirnim dok radiš ovu vježbu. 

Potrebno je 10 ponavljanja na svakoj strani.

Vježba br. 3



Ova vježba pored toga što zateže unutrašnju stranu butina, pozitivno utiče na mišiće ruku. Podigni ruke u visini ramena sa savijenim laktovima. Čučanj sa savijenim koljenima i neka noge ostanu stisnute zajedno. Podigni ruke iznad glave čučeći, a zatim povratak na početni položaj. 

Dovoljno je da uradiš 15 ponavljanja.

Vježba br. 4



Lezi na leđa, sa savijenim koljenima, a stopalima se osloni na tlo. Postavi loptu ili prsten za tonus mišića između svojih nogu. Uradi most, a zatim se spusti sa loptom između nogu, 20 puta, bez spuštanja ili podizanja karlice. 

Potrebno je da uradiš 3 serije ove vježbe.

Vježba br. 5



Stani sa skupljenim nogama i raširi ruke. Podigni desnu nogu, ljuljaj je ispred lijeve i zatim vrati nazad. Koristi svoju lijevu nogu da održiš ravnotežu. 

Potrebno je 3 serije po 10 ponavljanja.

Vježba br. 6




Lezi na leđa. Ispruži ruke dok držiš loptu između nogu. Kreni tako što podižeš obje ruke i noge prema plafonu. Dodaj loptu rukama između tvojih nogu i onda spusti noge na pod. 

Potrebno je da uradiš dvije serije po 10 ponavljanja.

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost