×
Novosti
IZDVOJILI SMO TI 10 RAZLOGA ZAŠTO TREBAŠ DOĆI NA ZUMBU

Vježbanje ne mora da bude naporno. U stvari, trening ne mora da budi osjećaj treninga uopšte.

Zumba trening zapravo nije klasični trening 

To je zabavan, društveni plesni party sa vježbama koje će te pokrenuti! 

Muzika je brza, opojna i zarazna, tako da ne možete da se ne krećete. Pošto se to dešava u grupi, Zumba je daleko jedan od najboljih načina da se prijateljice i ti uključite  u zajedničku "rutinu vježbanja".

1. Kalorije i sagorijevanje masti

Glavni cilj na Zumba treninzima je velika potrošnja kalorija kroz intervalni trening. 

Prosječna vježbačica će sagorjeti oko 600 do 1.000 kalorija na Zumba treningu. Sa treningom koji je organizovan da obezbijedi intervale u brzini muzike i vrsti kretanja ukoliko postaneš vježbačica ovog treninga imat ćeš maksimalnu korist i sagorijevat ćeš sve masne naslage. 

Fitnes vježbe se također inkorporiraju u Zumba koreografije, tako da se ne čudiš ako se preseliš iz brzog Merengue pokreta, na sklekove ili čučnjeve  sa skokovima.  

2. Poboljšaj koordinaciju

Dolaskom na Zumba trening, sigurno ćeš poboljšati koordinaciju. Jako je važno održavati koordinaciju kako starimo. 

3. Trening za cijelo tijelo

Zumba je oboje, ples i trening. Zumba pored benefita za srce, pruža trening za cijelo tijelo. 

Od glave i ramenih lopatica koje opuštaju vrat i zagrijavaju gornji dio tijela do nogu koje jačaju zglobove. 

Ovaj trening pokreće skoro svaki mišić i zglob. Čak i ti koja tek učiš korake osjećati će se kao da si odradila kompletan trening.  

4. Povećaj snagu tvog srca - Aerobne prednosti

Zumba postiže da tvoj srčani otkucaj dostigne maksimum puno lakše nego standardni treninzi koje ćeš pronaći na DVD-u ili u teretani. To se postiže tako što se koriste u treningu brže pjesme sa oko 145 otkucaja u minuti. Ovim brzim tempom čini se prirodnim da se brzo krećeš. 

Ovo će te postaviti na put do prave aerobne vježbe. Ako pokušavaš da izgradiš izdržljivost, ovo je najbolja stvar koju možeš učiniti za sebe. Vježbanjem duži period uz ovu brzinu možeš povećati snagu srca.

5. Povećava koliko kiseonika možeš da udišeš - Anaerobne prednosti

Pošto muzika na Zumba treningu ima brz tempo, prelazak sa tempa na drugi tempo muzike može da poboljša izdržljivost nakon samo nekoliko treninga. 

Podiže tvoju anaerobnu izdržljivost prilično brzo. Sve u svemu, najkorisnije je da ti pomaže u održavanju kardiovaskularnog respiratornog sistema. Povećava koliko možeš kiseonika da udišeš tokom treninga visokog intenziteta. 

6. Navuče te na vježbanje

Vježbanje zbog kojeg se osjećamo kao posao nas ne vuče da se ponovo vratimo na trening. Ali Zumba je tako prijatna da zapravo želiš da se vratiš. Potpuno mijenja ideju vježbanja jer se vježbačice zaista raduju narednom treningu. To će te zadržati u  zdravoj  rutini!

7. Svi mogu da se pridruže

Trening je prilagođen svima. Zbog toga što se Zumba zasniva na muzici i plesu, čini se da govori univerzalnim jezikom na kojem se mogu povezati žene svih naroda. 

Nove vježbačice dobiju kratke upute na početku treninga i u većini slučajeva prate zajedno sa ostatkom ekipe instruktora. 

8. Povećaj samopouzdanje

Zahvaljujući svim onim plesovima koji zahtijeva Zumba trening, smanjit ćeš svoje inhibicije, poboljšati položaj, bolja koordinacija i osjećati se dobro u svojoj koži. 

Ove promjene će se odmah odraziti na tvoje raspoloženje i izgled. Neko ko se osjeća dobro ima i veće samopouzdanje.

9. Povećaj raspoloženje

Zumba je savršen trening koji će te riješiti i  osloboditi svog onog stresa koji si akumulirala  tokom dana. 

Uspješni potezi specifični za ovu vrstu treninga doprinose oslobađanju endorfina koji poboljšava raspoloženje, i dolaskom na  Zumba trening, sigurno ćeš osjetiti kako te brige napuštaju dok se ti gubiš u muzici. 

10. Druži se

Na treningu Zumbe, moći ćeš da se upoznaš i družiš sa interesantnim i zabavnim ljudima. 

Trebala bi ići na ovu vrstu treninga najmanje dva ili tri puta sedmično, gdje ćeš se družiti i steći puno novih prijateljica među vježbačicama sa Zumbe. 

Okusi efekat Zumbe - PRONAĐI ČAS

Zakaži svoj besplatni probni čas ovdje - FREE PASS




Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost