×
Novosti
AKO ŽELIŠ LIJEPU LINIJU JUTARNJI TRENING NAJBRŽE TOPI KILOGRAME
Ako vodiš bitku s težinom, ujutro radi kružni trening.

I dok jedne smatraju da jutarnje vježbanje na tijelo djeluje moćno poput dobre šoljice kafe jer nas stimulira dajući dobar početak novom danu, druge tvrde da je to najbolja investicija u tijelo vježbanje u jutarnjim satima jer su tad mišići odmorni, i gipki te je i rizik od povrede manji. 

Slušaj svoje tijelo

Jutarnje vježbanje ‘razbuđuje’ cijeli organizam, i oslobađa tijelo od stresa, no bitno je i koju vrstu treninga odabereš. 

Ako se radi o treningu visokog intenziteta, onda u jutarnjim satima obavezno trebaš jesti kako bi tijelo bilo spremno na zahtjevnije pokrete.

Kad govorimo o gubitku kilograma, jutarnji trening je dobar izbor, prije svega aerobni trening uz kombinaciju vježbi snage koji treba izvoditi natašte. Istraživanje kaže  da je jutro najbolje vrijeme za kružne treninge jer tijelo tad skuplja energiju za predstojeći radni dan. 

Prednosti jutra

Najidealnije bi bilo trenirati ujutro, oko 7 ili 8, pa čak i 11 sati, jer se ujutro diže kortizol, hormon stresa. Trebaš iskoristiti njegovo pojačano lučenje ujutro jer se tad lakše dešavaju procesi izgradnje mišićne mase i lakše je doći do tonifikacije cijelog tijela.

Nagradi se

Za svaki odrađeni jutarnji trening nagradi se nekom sitnicom.

Stari trik koji uvijek pali jer znaš koliko je dobar osjećaj uživati u stvarima koje te čine sretnom. 

S vremenom tvoje će se tijelo naviknuti na jutarnji trening pa ti ovakva motivacija neće biti potrebna.

Vježbaj u grupi

Malo psihologije: ako kreneš na grupni trening ujutro ili imaš prijateljicu s kojom vježbaš, manje su šanse da ćeš zeznuti dogovor pa ne bi bilo loše razmisliti i o ovoj opciji.







 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost