×
Novosti
NAKON PAR SEDMICA PRIMJETILA PRVE REZULTATE - ŠATARA RENATA
Lifestyle Club

Razgovarali smo sa našom vježbačicom Renatom Šatara koja nam je otkrila zašto je BODYPUMP trening njen izbor.

1. Kako ti je bilo na prvom treningu  BODYPUMP-a?

Dobro se sjećam tog dana, to je bilo malo podavno, tačnije 4.10.2015 godine, imaju čak i slike na FB "prije i poslije Bodypump-a", a usput da spomenem da je inicijator mog prvog dolaska na Bodypump trening bila rodica koja živi van BiH i koja redovno i već jako dugo godina posjećuje Les Mills treninge. 

Ono što je mene oduševilo na prvom treningu jeste ta motivacija koja se osjetila u timu, što sam se osjećala sigurnom, iako se na BODYPUMP-u po prvi put susrećem sa vježbama koje se izvode sa težinom i što sam imala osjećaj kao da već godinama u Lifestyle-u treniram. 

Trenerica, ako se dobro sjećam  davala je  jasne instrukcije kako pravilno uraditi vježbe i na šta obavezno kao početnik trebam obratiti pažnju. Nakon svog prvog treninga, iako su me noge od čučnja i iskoraka boljele a dobila sam i upalu mišića za koje nisam ni znala da postoje, ipak sam se fantastično i ponosno  osjećala i od tog trenutka sam znala da je BODYPUMP moj trening.


2. Zašto si se odlučila da posjećuješ  ovaj kurs više nego druge?

Činjenica jeste da ovaj kurs više posjećujem od drugih ali moram napomenuti da se maksimalno trudim da i druge kurseve posjetim jer sam mišljenja da je raznovrsnost pri treniranju jako bitna.

Zašto ipak BODYPUMP više od drugih, sigurno jednim dijelom što sam nakon jako kratkog perioda, već nakon par sedmica, primjetila prve rezultate, tijelo je počelo da se oblikuje, a pored toga, kurs je zabavan, obožavam muziku, ritam, kada pomislim "ne može više" nekako mi daje energiju da izdržim do kraja, a to motiviše za dalje, za bolje.

3. Kada si primjetila prve rezultate?

Kao što sam već spomenula jako brzo, već nakon par sedmica tijelo je postalo čvršće, mišići su počeli da se oblikuju, a ja sam postala izdržljivija sa puno više energije i samopouzdanja dodatno, metabolizam je  ubrzan, koža puno čvršća, koncentracija i držanje poboljšano.

4. Da li si se bojala da ćeš se "nabildati"?

Ne, niti jednog trenutka nisam o tome razmišljala pomoću BODYPUMP-a  sam zetegla i oblikovala mišiće ali se nisam nabildala, za rast mišića je odgovoran prvenstveno testosteron.


5. Zašto bi ti preporučila  baš BODYPUMP?

Zato što se radi o treningu koji pruža mnogo benefita i koji svako može da radi jer sam sebi podešavaš težinu/opterećnje. U jako kratkom vremenskom periodu se tijelo i fizičke sposobnosti na bolje mijenjaju, zabavan je i pruža super osjećaj.





 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost