×
Novosti
ZAŠTO JE ZUMBA OMILJENI TRENING
Lifestyle Club

Otkrivamo 4 razloga zbog kojih ćete se zaljubiti u ovaj kurs

 1. Određeni plesovi ili hip-hop časovi možda izgledaju zastrašujuće, ali sa Zumbom na sve to zaboravimo.  Ako želite plesati, ali imate osjećaj kao da imate dvije lijeve noge, Zumba je odličan uvod u svijet kardio plesa. 

Znojite se, opustite, I uživate a pritome još i trošite kalorije.

2. Većina plesnih treninga ima tradicionalne metode koreografije, dok kod Zumbe je to drugačije. 

Ako postoji melodija ili korak koji ne volite, brzo će to sve biti gotovo I zamjenjeno novom pjesmom I potpuno novim setom koraka. Te konstantne promjene stvaraju osjećaj uzbuđenosti, a tu je uvijek I šansa da počnemo ispočetka.

3. Prije ste se možda osjećali loše zato što niste imali urođeni osjećaj za ples, ali kada radite Zumbu čućete instruktora kako govori: “samo nastavite!” 

Dokle god se krećete, vi radite trening ispravno. U Zumbi nema naglaska na tome ko ima najbolju tehniku, bit je u naporu. I što više posjecujete treninge, vaša kooridnacija i ravnoteža će se sve više poboljšati – ponavljanje treninga će samo da jača vaše plesne vještine.

4. Ovisno o potrebama vašeg organizma, možete raditi Zumbu visokog ili niskog intenziteta treninga. Hardcore plesači mogu pratiti brze, oštre pokrete i ekstra skokove, dok početnici se mogu kretati onim tempom sa kojim se oni mogu nositi. 

Na kraju svake pjesme, slobodno se napijte vode, obrišite se ubrusom, ili jednostavno uzmite kratki predah. Zumba je dobar osjećaj, naporan rad, i briga o sebi.

 


 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost