×
Novosti
PLATO I ŠTA JE PLATO U VJEŽBANJU
Lifestyle Club

Prije nego kreneš u čitanje teksta, zamisli nekog ambicioznog štebera koji ima čvrsto zacrtan cilj i jednog sportistu koju ima također zacrtan cilj. Zajednično što imaju je PLATO.

Šta je plato u vježbanju

Plato je stalni ili trenutni prestanak razvoja prema cilju. Plato se dešava kod onih kada prethodna gradiva nisu dovoljno dobro naučena, pa jednostavno više ne mogu dalje. 

Fizički aktivnim ljudima plato se javlja  prtilikom zasićenja mišića, tj zamora mišića ili ukoliko se tijelo naviklo na jedan pokret.

Učiš i učiš a ništa ne ulazi u glavu, zvuči vam poznato?

Ili idem pet puta na TONE, a rezultate ne vidim?

 

Kako pomjeriti granicu?

Da bi se napravio napredak tijelu se treba dati novi izazov. Da se razumijemo, BODYATTACK je izazovan,  ali ako se radi pet puta ili si ste možda onih sto ga „rade“ pet puta  kad je posljednji set,  a Amina ili Belma dovikuju: „ izazov ili opcija!!! “ 

Ili ga toliko radiš da ti se tijelo naviklo na BODYATTACK pokrete (ne poznajemo takve osobe).

U čemu je fora?

Kako neki maratonac može da istrči 42km, a neko drugi ne može ni 100m. Fora je u u tome da ljudi koji trče maraton tijelo je neviknuto na jedan te isti pokret, dok drugima kada ugledaju tramvaj ili žele da pređu cestu predstavlja izazov. 

Kombinujte treninge

Ono što je ključ uspjeha je kombinovanje treninga. Nije poenta koliko si se oznojio u tih pola sata, sat. Zato i LesMills programi postoje jer su raznovrsni. 

Svaki je na svoj način odličan i idete na ono što vam se sviđa. Ponekad sebe možete iznenaditi pa doći na BODYBALANCE, CX WORX ili BODYPUMP. Vjerujemo da ćete se oznojiti kao na BODYATTACKU

Ono što je sigurno odraditi ćeš dobar trening, i možeš očekivati neku manju upalu mišića. 

Pogledaj naš aktuelni raspored na ovom linku i iznenadi svoje mišiće drugim treningom. 


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost