×
Novosti
KAKO ZADRŽATI LJETNU MOTIVACIJU?
Lifestyle Club

Neka i ljeto bude omiljeni period za vježbanje. Tokom ljeta može biti jako teško održati motivaciju za vježbanjem. Šta da radimo kada je to sezona roštilja, partija, sladoleda pa i vrijeme je idealno da stalno budemo napolju te se zabavljamo na različite načine. Ali ne paničite, tu smo mi da vam damo najbolje savjete kako ostati dosljedan i tokom ljeta.

1. Stvorite sebi rutinu 

Kažu da je potrebno samo dvije sedmice da se stvori navika, tako da ako imate plan “napada”, veća je vjerovatnoća da će te ga ispoštovati. 

Pogledajte raspored grupnih vježbi i pronadjite odgovarajući kurs za sebe. 

Fitness klub vam može ponuditi cijeli spektar grupnih časova sa super pokretima i muzikom koja odgovara svima – a koji dokazano daju rezultate od BODYPUMP-a pa sve do BODYBALANCE. Posjetite trening u vrijeme kada vam odgovara – time ćete otkloniti vjeravatnoću da opet napravite neki izgovor -  prije posla, tokom pauze za ručak, kada se vraćate kući sa posla. 

2. Nabavite odgovorajuću opremu

Jedna od stvari koju morate imate jeste odgovarajuća odjeća koja može činiti veliku razliku kada je u pitanju vaše vježbanje. Dobar par patika za vježbanje je krucijalan, kao i udobna odjeća koja koja vas ne steže previše ili vam ograničava pokrete u zagrijanoj prostoriji. 

3. Posavjetujte se sa ekspertima

Vaš fitness klub je mjesto sa prijateljskim nabojem tako da se ne morate ustručavati da priđete vašim instruktorima kako biste ih pitali za neki savjet.  Treneri vam također mogu napisati program vježbanja koji će biti najbolji za vas i postaviti vam ciljeve spram vaših želja – bilo da želite da se zategnete, poboljšate kondiciju, ili smršate. 

Tako da ukoliko želite drugo mišljenje nemojte se stiditi, popričajte sa stručnim licima.  

4. Držite se plana!

Vratimo se na trenutak na misao da vam je potrebno dvije sedmice da biste razvili naviku. Naravno da će to biti jedna naporna borba, prilagođavanje na rutinu ali kada se počnete osjećati zdravije, sretnije, puni magičnih endorfina koji povećavaju vaše samopuzdanje jedva ćete čekati na novi trening.

Nemojte biti prestorgi prema sebi na početku, ali držite se plana i rezultati neće izostati. Strpljenje je vrlina. 

5. Ono si što jedeš

Ljeto je idealna prilika da iskoritite sve prednosti svježeg voća i povrća, i da jedete mnogo proteina kako biste se osjećali dodatno zdravije te živo iznutra.  Zamislite sve preukusne smoothie-je i salate koje si možete napraviti kako biste dali svom tijelu dodatni poticaj. 

Dozvolite sebi povremenu nagradu zato što tako predano radite – ali zapamtite, veličina obroka je krucijalna.  

Pripazite na unos alkohola, i uvijek zapamtite da pijete dosta vode kako biste održavali optimalni nivo unosa. 

6. Zabavite se 

Budimo realni, ponekad je jako teško biti motivisan, ali kada savladate sve prepreke, vježbanje bi trebalo biti zabavno I nešto jako važno čemu se unaprijed radujete svaki dan. 

Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem u budućnosti tako što ćete biti fizički aktivniji i imati određeni fokus. 

Zapamtite, ne forsirajte se previše, uživajte!


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost