×
Novosti
KALORIJE, TREBA LI IH BROJATI?
Lifestyle Club

Veliki unos hrane te dovodi do neželjenih kilograma. Kalorije koje se ne potroše dovode do masnih naslaga. Genetika jeste važna, ali fizička aktivnost je važnija za tvoj izgled. Najveći problem je kako održati željenu kilažu.

Ako si počela da ideš u teretanu, hraniš se zdravije i skinula si višak kilograma, to ne znači da će tvoj rezultat trajati vječno. Potrebno je da i dalje budeš fizički aktivna, jer metabolizam radi za tebe, pa ćeš tako sagorjevati višak dnevnih kalorija i oblikovati tijelo. 

Prestani da brojiš kalorije

Hrani se zdravije i češće tokom dana! Povećaj broj obroka, a smanji količinu hrane koju unosiš tokom obroka.

Veliki broj savjeta i dijeta koje svakodnevno srećemo nema dobrih efekata jer se kilogrami vraćaju, a poznato je da fizička aktivnost uvijek pobjeđuje sve vrste dijeta. Fizička aktivnost za zdravlje i duh je definivno ključna! 

Problem nastaje kada se ljudi vođeni dijetama nađu u čudu kada shvate da su se izgubljeni kilogrami vratili. Dijeta nije bolji izbor od vježbanja u teretani, trčanja, vožnje bicikle ili brzog hoda.

Ukoliko ne ideš u teretanu, imaš suviše obaveza, radiš posao koji zahtijeva svakodnevno sjedenje, onda je vrijeme da počneš da vodiš računa o svojoj ishrani. 

Boriš se sa viškom kilograma?

Taj problem nećeš riješiti tako što ćeš prestati da jedeš ili smanjiš broj obroka dnevno. Ako ti stomak traži hranu a ti mu ne daješ, onda organizam pati i nemaš nikakvog efekta na višak kilograma. To je samo izgladnjivanje koje ne dovodi do pozitivnih efekata. Dakle, rješenja nisu da prestaneš da jedeš ili da jedeš jednom dnevno.

Tijelu je potrebna energija za svaki dan, što znači da tijelo mora da ima svakodnevni dovoljni unos hrane. Ukoliko nisi doručkovala, ručala ili večerala na vrijeme, tijelo ima svoje skladište koje koristi u tom slučaju, ali ako ne unosiš dovoljno hrane, ne možeš smršati. To te može dovesti samo do pada imuniteta. 

Navika da se hraniš zdravo se teško stiče, ali stiče se samo jednom. Ako su obroci zdravi i ne previše obilni, nema potrebe za dijetama i gladovanjem. Uz pravilno raspoređivanje obroka tokom dana, smanjićeš potrebu za obilnim obrocima što može da bude teško u početku ukoliko si navikla na obline obroke, jaku i začinjenu hranu.

Neophodno je da napraviš plan ishrane. 

Veoma je važno da unosiš dovoljno proteina i ugljenih hidrata. Ako si u skorije vreme krenula da vježbaš ili budeš fizički aktivnija, veoma je važno da se hraniš zdravo, jer ćeš biti zadovoljnija rezultatom. Odnos između proteina i ugljenih hidrata je veoma bitna. U posljednje vrijeme vršena su istraživanja o dijelovima dana i količinama koje treba unositi u skladu sa treningom. 

Ne zanemari voće i povrće.

Svaka žena je drugačija i za svaku ženu se pravi posebna strategija da pobjede svoje nelagode.

Jesi li umorna da se vidiš tako nezadovoljna i nesretna?

Jel ti dosta bolova u leđima i koljenima zbog viška kg?

Želiš ponovo obući tvoje omiljene farmerke?

Mi ti možemo pomoći, podjeli sa nama tvoje nelagode i naći ćemo zajedno najbolje riješenje, napravit ćemo program vježbanja koji će potpuno odgovarati  tvojim potrebama i fizičkom stanju.

Ne odlaži dalje nego pokreni se odmah da bi živjela život kakav zaslužuješ! 



 
Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost