×
Sauna
zakoračite u nju po dozu zdravlja, ljepote i sreće!


Posjeta Sauni  djeluje i kao prirodni antidepresiv jer se pojačano izlučuju endorfin, serotonin i dopamin pa raste samopouzdanje, radost i energija. Pri znojenju se pojačava i lučenje hormona rasta koji se naziva i hormonom mladosti. Dok se znojimo iz organizma se izlučuju toksini pa je sauna dobar izbor za prirodnu detoksikaciju jer nakon tri posjeta sauni možemo izgubiti litru i pol znoja.

Vrućina i vlaga pogoduju i osobama koje pate od peludne hunjavice. Primijećeno je da se smanjuju napadaji kihanja te da se ublažava nadraženost očiju. Također pomaže kod kožnih oboljenja poput neurodermitisa i psorijaze. Posjetite saunu i ako imate reumatske ili klimakterijske tegobe. Sauniranje se smatra pasivnom gimnastikom za srce i krvne žile, a redovitim znojenjem obnavljaju se krvne žile, čisti krvo žilni sustav i balansira krvni tlak. Zato odaberite saunu i zakoračite u nju po dozu zdravlja, ljepote i sreće.

Pogodnosti koje sauna pruža:

  • Poboljšava cirkulaciju krvi:  Sauna povećava i poboljšava cirkulaciju, prokrvljenost organa i disanje.
  • Gubitak težine: Sauna je slična blagim vježbama, sagorjeva oko 300 kalorija po prosječnoj posjeti.  Redovna posjeta sauni u kombinaciji sa zdravom ishranom i umjerenom tjelesnom vježbom će vam pomoci da izgubite težinu, ostanete u formi i dobrom zdravlju.
  • Opuštanje tijela: Stres stvara napetost u tijelu te se manifestira u vidovima boli i nelagode. Visoka temperatura u sauna difuzira tj olakšava bol te opušta mišiće. Sauna u večernjim satima će učiniti napete i bolne mišiće potpuno opuštenim, a dokazano je da sauna privremeno ublažava bol uzrokovanu artritisom. 
  • Opuštanje duha i uma: Sauna je u biti mjesto za opuštanje. Redovna upotreba saune (kako svjedoče mnogi doktori i terapeuti)  efikasno pomaže pri oslobađanju fizičkog tj. mentalnog umora kao i stresa.


Postani član
Mjesečna ili godišnja članarina Nudimo opciju raznih termina u Starom Gradu

Aktivnosti
TEAM TRAINING JE BUDUĆNOST FITNESA Lifestyle Club
TEAM TRAINING znači da nam je jasno ne možeš uvijek sve sasvim sama.
Ocjenite aktivnost
FUN RUN – škola trčanja Lifestyle Club
Da li već neko vrijeme pokušavate sebe “da natjerate” da trenirate, da sredite kilažu i da se dovedete u red? Da li ste već pokušali sa trčanjem ali ste zbog nekog razloga izgubili motivaciju i prestali?
Ocjenite aktivnost
TRENIRAJ BESPLATNO FREE PASS
Isprobajte jedan dan* besplatno i uvjerite se zašto je Lifetyle Club pravo mjesto za Vas!
Ocjenite aktivnost
TEAM BUILDING Grupno vježbanje za Firme
Mnoge ustanove, kao i Vaša, znaju dobro kako je neophodna tjelesna aktivnost i kako dobro utječe na zdravlje i raspoloženje cijelog tima,
Ocjenite aktivnost