×
Sauna
zakoračite u nju po dozu zdravlja, ljepote i sreće!


Posjeta Sauni  djeluje i kao prirodni antidepresiv jer se pojačano izlučuju endorfin, serotonin i dopamin pa raste samopouzdanje, radost i energija. Pri znojenju se pojačava i lučenje hormona rasta koji se naziva i hormonom mladosti. Dok se znojimo iz organizma se izlučuju toksini pa je sauna dobar izbor za prirodnu detoksikaciju jer nakon tri posjeta sauni možemo izgubiti litru i pol znoja.

Vrućina i vlaga pogoduju i osobama koje pate od peludne hunjavice. Primijećeno je da se smanjuju napadaji kihanja te da se ublažava nadraženost očiju. Također pomaže kod kožnih oboljenja poput neurodermitisa i psorijaze. Posjetite saunu i ako imate reumatske ili klimakterijske tegobe. Sauniranje se smatra pasivnom gimnastikom za srce i krvne žile, a redovitim znojenjem obnavljaju se krvne žile, čisti krvo žilni sustav i balansira krvni tlak. Zato odaberite saunu i zakoračite u nju po dozu zdravlja, ljepote i sreće.

Pogodnosti koje sauna pruža:

  • Poboljšava cirkulaciju krvi:  Sauna povećava i poboljšava cirkulaciju, prokrvljenost organa i disanje.
  • Gubitak težine: Sauna je slična blagim vježbama, sagorjeva oko 300 kalorija po prosječnoj posjeti.  Redovna posjeta sauni u kombinaciji sa zdravom ishranom i umjerenom tjelesnom vježbom će vam pomoci da izgubite težinu, ostanete u formi i dobrom zdravlju.
  • Opuštanje tijela: Stres stvara napetost u tijelu te se manifestira u vidovima boli i nelagode. Visoka temperatura u sauna difuzira tj olakšava bol te opušta mišiće. Sauna u večernjim satima će učiniti napete i bolne mišiće potpuno opuštenim, a dokazano je da sauna privremeno ublažava bol uzrokovanu artritisom. 
  • Opuštanje duha i uma: Sauna je u biti mjesto za opuštanje. Redovna upotreba saune (kako svjedoče mnogi doktori i terapeuti)  efikasno pomaže pri oslobađanju fizičkog tj. mentalnog umora kao i stresa.


Postani član
Mjesečna ili godišnja članarina Nudimo opciju raznih termina u Starom Gradu

Aktivnosti
KONKURS ZA PERSONALNOG TRENERA Lifestyle Club
Povodom širenja tima u Lifestyle Clubu za 2018. godinu raspisujemo konkurs za Personalne trenere:
Ocjenite aktivnost
TEAM TRAINING JE BUDUĆNOST FITNESA Lifestyle Club
TEAM TRAINING znači da nam je jasno ne možeš uvijek sve sasvim sama.
Ocjenite aktivnost
TRENIRAJ BESPLATNO FREE PASS
Isprobajte jedan dan* besplatno i uvjerite se zašto je Lifetyle Club pravo mjesto za Vas!
Ocjenite aktivnost
TEAM BUILDING Grupno vježbanje za Firme
Mnoge ustanove, kao i Vaša, znaju dobro kako je neophodna tjelesna aktivnost i kako dobro utječe na zdravlje i raspoloženje cijelog tima,
Ocjenite aktivnost