×
Novosti
Celulit - Najveći ženski neprijatelj kroz sva godišnja doba!

Nikad nije kasno, za početak predlažemo ti 10 korisnih i zdravih prehrambenih savjeta za prevenciju celulita zimi i vježbice koje će ti sigurno pomoći u borbi protiv celulita.

Nepravilna prehrana, stres, nedostatak tjelovježbe, genetičke predispozicije i hormonske fluktuacije igraju važnu ulogu u nastanku celulita to već znaš, ali ne znaš da mišljenja stručnjaka o uzrocima nastanka celulita su podijeljena.

Dok jedni smatraju da je celulit isključivo genetičkog nasljeđa, drugi su skloniji vjerovanju da je celulit posljedica prehrane sa visokim udjelom prehrambenih masnoća, izostanka tjelesne aktivnosti te loše cirkulacije, nakupljanja toksina u organizmu pa čak i svega navedenoga.

Ukoliko se otpadne tvari ne uklanjaju, počinju se nagomilavati te vezivno tkivo biva zasićeno tekućinom koja se s vremenom zgusne i stvrdne stvarajući tako džepove koji nadalje formiraju tzv. "narandžinu koru". 

Šta reći nego da probamo kako umjemo i kako znamo da pokušavamo smanjiti i ukloniti ovaj problem te zato djelimo sa tobom 10 savjeta za prevenciju celulita!

Iako većina žena brigu o celulitu počinje voditi tek sa izlaskom prvih proljetnih sunčanih zraka, zima je idealno razdoblje da se tijelo dovede uformu i pripremi za sezonu "otkrivanja".

Slijedi 10 savjeta kako organizam zaštititi od "nametnika" zvanog celulit:

1. Pazi na adekvatan unos tekućine. 

2. Kafu pokušaj zamijeniti biljnim čajevima.

3. Usvoji pravilne prehrambene navike. Smanji unos hrane bogate zasićenim masnoćama i proteinima animalnog porijekla. 

4. Povećaj unos namirnica bogatih vitaminom C 

5. Izbjegavaj preslanu i prezačinjenu hranu. 

6. Priušti organizmu redovno čišćenje od toksina.

7. Dnevno izdvoji barem 5 minuta za fizičku aktivnost (makar na početaku dok nedođeš do 30 min) kako bi potaknula metabolizam i pospješila izlučivanje toksina. 

8. Osiguraj organizmu dovoljne količine kisika, najbolje provođenjem određenog vremena u prirodi. 

9. Povremeno nježno masiraj područja kritična za nastanak celulita. 

10. Ostavi si dovoljno vremena za opuštanje 

Nažalost, celulit je jedna od onih stvari na koje nas većina žena mora računati i sa kojima se mora suočiti.

Rezultati bilo kojeg anticelulitnog programa tek se počinju nadzirati nakon 6 sedmica, stoga se ne trebaš obeshrabriti kada promjene ne budu vidljive nakon nekoliko dana ali zato poslije nekoliko dana ćeš već osjetiti znatnu promjenu i benefite zdravog način života koji je puno važniji od bilo kojeg estetskog problema.


 CELULIT

1. SKOK ČUČANJ S KLUPE

- Početni položaj – sjedeći na klupi, stopala u širini ramena, ruke ispred grudi. Izvoditi skok čučanj i vratiti se u početni položaj.

Oprez – ne gurati koljena naprijed.

 Vježbu izvoditi 45 sekundi.

 

2. KICK BACK S KLUPE

- Početni položaj – ruke na klupi, jedno koljena naslonjeno na klupu. Zatim jednu nogu ispružati i vratiti nazad. Vježbu ponoviti i drugom nogom.

Oprez – ne davati opterećenje na leđa, stisnuti stražnjicu.

 Vježbu izvoditi 15 ponavljanja, obje strane.

 

3. VISOKI SKIP S POVIŠENJA

- Početni položaj – stojeći, jedna noga na klupi, druga na podlozi, uz koordinaciju ruku. Izvoditi skokove naizmjeničnim pokretima.

Oprez – paziti na doskok, ne davati opterećenje na leđa.

 Vježbu izvoditi 45 sekundi.


Iako je malo vjerojatno da će nastali celulit u potpunosti nestati, može se vidljivo smanjiti, svakako umjesto tvog beznadnog sjedenja i promatranja kako "jastučići" celulita rastu, bolje je da  poduzimaš potrebne korake i boriš se protiv "ženinog najvećeg neprijatelja". 

Samoj ti nekad može biti teško da se pokreneš, a mi smo tuda ti pomognemo da se osjećaš bolje i da polako kreneš. Mi ti možemo pomoći u tome i napraviti personalizovani put ka zdravlju i dobrobiti.

Za besplatnu konsultaciju možeš nam se obratiti putem messangera i vibera na br. 060 355 61 60    


 

Aktivnosti
OGLAS ZA TRENERA ENTUZIJASTIČNE OSOBE VOLJNE UČITI I POSTATI GRUPNI I FITNESS INSTRUKTOR
Ocjenite aktivnost